Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Ahoj, ahoj ...
Mám tu takovej menší zádrhel :)
Jaká je pravděpodobnost výhry v V. pořadí ve sportce?
V. pořadí znamená trefit 3 ze 6, tahá se z 49 čísel
Šel jsem na to tak, že jsem si zjistil, kolik je možností všech - tedy 49 nad 6, teď mám ale autorskou krizi :)) Nevím, jak do řešení zahrnout všechny možnosti vyhrávajících trojic... Tedy vím, 6 nad 3 to není zase tak těžký. Ale jak teďka získám všechny ty trojice z těch všech řešení?
Díky za pomoc :)

- Trefíš tři čísla, takže tři čísla "taháš" z šesti tažených/výherních, zbytek pak z nevýherních - takže opět trojici, tentokrát z 49-6 :-)

Můžu se zeptat, jak uploadujete ty matematické operace a jak je to časově náročné? Že bych to taky začal používat :)
Aha, ale pokud z těch 6tic beru pouze tři, proč potom netahám to druhé z 49-3? zbytek z té šestice je nevýherní ne?
Díky za reakci :)

Není zač :-)
Jmenuje se to TEX, je to programovací jazyk a je začleněn zde do fóra. Stačí zmáčknou tag TEX (je pod rámečkem, do kterého píšeš), nebo vložit programovou syntaxi mezi dva znaky dolaru. Je to jednoduché, poměrně rychlé a hlavně přhledné. Syntaxe máš zde - http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=224
Ne. Trochu si to pleteš. Počet tažených čísel ve sportce je 6. Ty trefíš tři z nich. Trefíš správně tři čísla z šesti tažených. Zbylá tři čísla, který jsi tipnul bohužel už nejsou z tažených, jsou z těch ostatních a těch je 49 (celkový počet kuliček v osudí) mínus 6 (kuličky, které jsou výherné).