Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Prosím ještě jednou o pomoc, nevím si s rady s tím prvním vzorečkem jak se tam počítá ta vzdálenost R. Vůbec nevím co tam mám dosadit za hodnoty aby vyšel výsledek 42 200 km. Poraďte mi prosím co znamenají všechny veličiny ve vzorečku, hlavně ta první jak se s ní násobí Mz.
↑ zdenek1:
A nevíš co je to před tím M ?? Nějakej ten nesmyl to právě že nevím co to je.

↑ zdenek1:
je v ↑ zadání:
Ten nesmysl je gravitační konstanta
řecké písmeno kappa

zdenek1 napsal(a):
je doba oběhu družice, tj. podle zadání 1 den. Převést na sekundy.
1 den = 24h
1h=60min
1min=60s
Kde je problém?
a
vypočítáš pomocí zadaných zeměpisných souřadnic.
Zeměpisná šířka
Zeměpisná šířka je jedna ze zeměpisných souřadnic, určuje polohu na povrchu Země směrem k severu nebo jihu od rovníku. Je to úhel, který svírá rovina rovníku s přímkou, procházející středem Země a příslušným bodem na povrchu Země.
↑ zdenek1:
Díky moc za pomoc. Teď ještě vypočítat ty úhly a mám to.

↑ Daves:
Úhly máš zadané ;)
Psala jsem ↑ výše:
a
vypočítáš pomocí zadaných zeměpisných souřadnic.
Zeměpisná šířka
Zeměpisná šířka je jedna ze zeměpisných souřadnic, určuje polohu na povrchu Země směrem k severu nebo jihu od rovníku. Je to úhel, který svírá rovina rovníku s přímkou, procházející středem Země a příslušným bodem na povrchu Země.
↑ janca361:
Jo to taky vím, ale počítám to ze zeměpisné šířky a nevychází mi čísla co by měli vycházet.
↑ janca361:
Takže ti vyšlo to
a
jak je ve výsledku ?
↑ janca361:
A jaké si tam dala teda ty úhly ?
Stránky: 1