Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Na hlavní trati AB stojí lokomotiva s směřuje k bodu B. Na dvou krátkých odbočkách stojí dva vagóny. Strojvůdce má vyměnit vagóny na odbočkách: bílý vagón má dopravit z odbočky BD na odbočku AD a černý z AD na BD, sám se však přitom musí vrátit na původní místo. Na slepou kolej D se vejde jen jeden vagón nebo lokomotiva. Jak to strojvůdce provede?
Zdravím,
téma s takovou úlohou již jsem jednou uzamkla. Prostuduj, prosím, zdůvodnění a uprav svůj úvodní příspěvek dle pravidel.
Děkuji za pochopení.
lokomotiva dojede do bodu B, pak zatáhne bílý vagon az k bodu D, tam pak odboci na bod A, cesou vezme cerny vagon, z bodu A pojede lokomotiva s cernym vagonem do bodu B, zde zacouva s cernym vagonem mezi body BD, pak se lokomotiva vrati k bodu A, prijede azk bodu D pro bly vagon a ten odtahne mezi AD a nakonec se lokomotiva vrati na puvodní místo ?
↑ andynka:
to pravdepodobne zalezi na tom, jestli lokomotiva umi tahat na oba smery nebo dopredu jen tlacit
je to tedy dobře, tak jak jsem to psala?
teda až na to že lokomotiva dojede do bodu B, pak zatáhne bílý vagon az k bodu D, tam pak musi zpatky do B protoze na trat D se vejde jen jedna vec a pak uz jen dojede pres bod A k cernemu vagonu atd. jak jsem psala vyse