Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
poslední dobou se snažím vytvořit přehled konstrukcí trojúhelníka. Řeším úlohy, v jejichž zadání figurují součty a rozdíly určitých délek, případně velikostí (např. součet dvou stran, třetí strana a úhel). Bohužel jsem nenašel příliš mnoho studijního materiálu. Prosím tedy o nějaké řešené úlohy tohoto typu. Děkuji.
zkus se protlouci timto: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=18693
Zdravím. Ak nemáš študijné materiály, tak sem dávaj úlohy a mi ti ukážeme nejaké postupy, ako ich riešiš a takto nachytáš myšlienky používané pri takýchto úlohach. Všeobecne sa však využíva osová súmernosť. Máš napríklad zostrojiť trojuholník, kde je dané a+b. Je časté, že riešenie je založené na predĺžení si strany "a" o stranu "b" tak, tj. zostrojenie úsečky BX dĺžky a+b. Rozoberať bez konkrétneho prípadu sa mi to nechce. Skús hodiť nejaký príklad.
↑ Phate:
Děkuji, už jsem ale zpracoval všechny úlohy tohoto typu, které jsem tam našel.
↑ BakyX:
Mám často problém s tím, že nevím, jestli je úloha neřešitelná nebo jestli řešení má a já ho jen nemohu najít.
Konkrétněji: rád bych začal s úlohami, kde je zadáno: a+b, c a něco dalšího.
Už znám tyto úlohy: a+b, c, alfa ; a+b, c, gama ; a+b, c, v_a
Tak prosím ještě o nějaké další podobné, např. s obvodem kružnice opsané nebo něčím takovým.