Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ Annnnnd:
Ja tie intervaly robím cez nulové body na osi, ale výsledok mám taký ako Ty. Možno to máme dobre... :-)
Existuje aj akási kontrola:
Pre hraničné body intervalu by mala platiť rovnosť ľavej a pravej strany nerovnice. Pre čísla z intervalu by mala platiť nerovnosť zo zadania.
takhle me jde o to jestli je dobre ze urcim tu anulaci.. v tomto pripade -2. mam dva intervaly a jejich reseni udelam jako sjednoceni mnozin. kde v kazdem reseni ..prvni (-nekonecno;-2) pro x^2 +4x - 8 < -x -2 mi vyjde interval (-6;1) a pak udelam jejich prunik (-nekonecno;-2) prunik (-6;1) a mam nejake reseni a to sjednotim jeste se resenim pro itnerval <-2;nekonecno). jak rikam jde mi hlavne o postup jestli to je ok.
↑ Annnnnd:
Myslím, že áno.
Iba celkom nerozumiem tejto časti
mam dva intervaly a jejich reseni udelam jako sjednoceni mnozin
↑ Dana1: pro tu rovnici ze zadani mam dva intervali kvuli te anulaci... (-n;-2) <-2;n)
jak mam na tom papiru oskenovanem.
a delam reseni pro (-n;-2)..=>pro x^2 +4x - 8 < -x -2 mi vyjde interval (-6;1) a pak udelam jejich prunik (-nekonecno;-2) prunik (-6;1) ..(-6;-2) a mam jedno reseni a to same udelam pro <-2;n) a mam dalsi prunik <-2;n) prunik (-5;2) ... <-2;2) a a pak ty vysledky sjednotim,
(-6;-2) sjednoceni <-2;2) .. jako jestli ten postup je v poradku.
↑ Annnnnd:
Ale áno, len tá formulácia mi úplne nesedela... :-)
Stránky: 1