Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Téma zavřeno
zdravim
mám vypočítat obsah pravoúhlého trojúhelníku (45 stupnů u vrcholu)
Co sem udělal špatně, když výsledek je cca 31,17, ale mě vyšlo 18cm2?
(rozbil se mi skenere, nemohu oskenovat svoji práci)
přepona mi vyšla 8,5
druhá odvěsna 6
http://imageshack.us/photo/my-images/710/troja.jpg/

↑ Fredy.00:
Nejdřív píšeš 45°, na obrázku máš 30°, co je tedy správně?
Edit: Navíc jedním úhlem není pravoúhlý trojúhelník dán jednoznačně, rozhodně tak není určen jeho obsah.
↑ Pavel Brožek:
ano, u VRCHOLU je 45 stupňů, a DALŠÍ ÚHEL je beta se 30 stupni.
Opravdu, kolik lidí v republice umí číst...

↑ Fredy.00:
Aha, takže Váš trojúhelník není pravoúhly. To jste měl napsat hned, protožy my číst umíme.
EDIT:Doporučuji napsat jasné a správné zadání úlohy. Co známe a co chceme vypočítat?
↑ teolog:
ehm, zbytek toho je v nákresu - očividně máte problém se vyznat v textu, když ten odkaz nevidíte:
NÁČRT
http://imageshack.us/photo/my-images/710/troja.jpg/
mám dopočítat zbylé strany a z nich pak povrch
Jelena: EDIT - téma jsem zamkla.
Pro Fredy.00 - založ si prosím nové téma s jasným náčrtem a popisem zadání.
Úhel "s tečkou" značí pravý úhel.
Trojúhelník má obsah.
Případně označení odsud - WIKIPEDIE
A prosím bez komentářů o schopnosti číst a pochopit. Správné vložení zadání - základ správného doporučení. A je jen na Tobě, zda je úvodní příspěvek srozumitelný nebo ne.
Děkuji.

↑ Fredy.00:
V trojúhelníku na náčrtu jsou úhly 90°, 30° a 60°. Žádný úhel 45° tam není. Očividně tady máš s něčím problém spíš ty. Dokud jasně nenapíšeš, jaké je zadání, nemá smysl něco řešit.
Máme tedy za zadání považovat ten náčrt s otázkou, jaké jsou délky stran a jaký je obsah trojúhelníku?
↑ Pavel Brožek:
Téma jsem s dovolením zavřela. Není srozumitelné a je to ztráta času - v takové úpravě. Může být? Děkuji a zdravím.
Téma zavřeno
Stránky: 1