Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahojte mám tu príklad, s ktorým si neviem dať rady:
Z definície o riešiteľnosti systému rovníc vyplýva že buď nemá riešenie alebo má jedno jediné riešenie alebo potom nekonečne veľa.
Tak ako môže mať najviac 25 riešení ? Uniká mi niečo?
Jedine riešenie ktoré mi napadlo bolo dosadiť to tej matice nejakú neznámu x ktorá by bola len z intervalu (X={1,2,3,...,25}) ale to je asi blbosť.
Vie niekto poradiť? Vopred Ďakujem!
No 25 reseni prese to mit nebude, ale min by mohlo.
Aneb: pokud jdu k soudu a vim, ze dostanu nejvyse 25 let flastr, tak taky muzu dostat rok nebo byt osvobozen pro nedostatek dukazu.
Danndy napsal(a):
Z definície o riešiteľnosti systému rovníc vyplýva že ...
Nevidel jsem vase studijni materialy, ale divil bych se, kdyby se v definici odvozovalo neco o existenci a poctu reseni.
↑ maly_kaja_hajnejch-Lazov:
Ta definícia je odvodená od matice k danému systému upravenej JEM : Ak hodnosť matice sa rovná hodnosti rozšírenej matice tak systém má riešenie ak sa nerovnajú tak nemá riešenie. A keď h(A) = h(A´) = n (n - počet neznámych) tak systém ma práve jedno jedine riešenie a ak h(A)=h(A´)= k <n potom system ma nekonečne veľa riešení a (n-k) je voliteľných parametrov.
tak čo ?
Definice zavadi nove pojmy. Vztahy mezi zavedenymi pojmy jsou vety. Takze tohle tvrzeni ma postaveni matematicke vety. Neni tam zany novy pojem, ktery by byl timto odstavcem zaveden.
↑ Danndy:
Tak si přečti úplně první příspěvek od ↑ maly_kaja_hajnejch-Lazov:...
Nejvice 25 zahrnuje i jedno reseni. Nebo zadne. Omlouvam se, nechtel jsem to puvodne psat moc ucene, spis lidsky, ale asi se mi to nepovedlo.
↑ maly_kaja_hajnejch-Lazov:
Pohode. Už som to pochopil :) Moja chyba, malo mi to dôjsť hneď, asi mam toho učenia na dnes dosť. Ďakujem za radu !
Stránky: 1