Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
1. Prečo to dávaš do Štátnych maturít ?
2. Toľko príkladov zadaných takto ti asi nikto riešiť nepomôže.
Opíš po jednom texty, každý do 1 témy - sekcia matematika (mne tie prvé dva pripadali ZŠ) a čakaj, či sa niekto ozve...
Priatelia, ak niekoho zaujíma
videonávody k riešeniam sú tu:
https://www.youtube.com/watch?v=fhoGck0y40M
Pre lepšiu orientáciu je v popise videa spravený aj "preklikateľný" obsah.
Řešení státní maturity z matematiky 2017 - výsledky i s postupem :-)
http://pochopim.cz/2017-5-2-vysledky-st … a-2017.php
↑ Pochopim.cz:
Dosť veľká časť chýba.
Dobrý den,
nemůžu dojít k výsledku u jednoho z maturitních příkladů Matematiky+ (jaro 2017), úloha 22: ,,Těleso se skládá ze dvou kuželů se společnou podstavou. V prvním kuželi je výška stejná jako průměr podstavy. Druhý kužel má poloviční objem, než je objem prvního kužele. Jaký je povrch tělesa?"
Spl1=
Spl2=
Spl=Spl1+Spl2
Spl=
Výsledek by měl vyjít . Bohužel se k němu ne a ne dostat. Asi dělám pořád dokola nějakou hloupou chybu. Nemohl by mi někdo prosím poradit s výpočtem?
Děkuji
↑ studentka01:
No ale čo máš rátať?
+
Poriadne si pozri vzorec pre plášť kužeľa - vystupuje tam strana s.
Výška prvého kužeľa sú 2 polomery podstavy. Pytagorovou vetou vyrátaj stranu prvého kužeľa.
Z údaja o objeme vyrátaj výšku druhého kužeľa a opäť vyrátaj s.
A tak ďalej...
↑ misaH:
Mylně jsem se domnívala, že s je výška. Proto mi to nemohlo vyjít. Mockrát děkuju za radu.
I v tomto roce jsme vypracovali řešení státní maturity z matematiky. Najdete ho na odkazu níže. Budeme rádi za feedback :-)
Odkaz na řešení maturity z matematiky 2018 (včetně postupu)
↑ Pochopim.cz:
Feedback:
Hned v prvním příkladu na uvedeném odkazu je chyba (i když výsledek je správně).
↑ medvidek: Díky! Jsem se upsal při přepisování na webovou verzi. Přesně proto prosím o komenty, vidělo to už tolik lidí a nikdo si toho nevšiml :D
Ahojte, pozajtra maturujem z matematiky a s jedným príkladom si neviem rady. Mám zostrojiť trojuholník. Mám zadanú stranu AB = 4cm, ťažnica na stranu a (AS = 3cm) a uhol BAC = 60 stupňov. Bol by som veľmy vďačný za pomoc. Ďakujem.
↑ Zajdaaa:
Zdravím,
je lepší si založit vlastní téma - toto téma je spíše informativní. Hodně konstrukčních úloh a odkazů najdeš v tématu, toto je např. úloha 2.20 z "Planimetrie pro gymnázia" (doplnění na pomocný rovnoběžník). Pokud nepostačí, prosím o samostatné téma k problému. Děkuji a přeji zdar pozitří.
↑ verunika: vitaj vo fore a precitaj si pravidla, hlavne casti o zaradovani uloh do tem (nova uloha - nova tema) a o uvedeni vlastneho pokusu o riesenie.
Míša má pět pastelek, Vojta má méně než Míša, Vendelín má pastelek tolik, kolik má Míša a Vojta dohromady. Všichni tři dohromady mají 7× víc pastelek než Vojta. Kolik pastelek má Vendelín.
↑ Jozef Urbanovsky: vitaj vo fore a precitaj si pravidla, hlavne casti o zaradovani uloh do tem (nova uloha - nova tema) a o uvedeni vlastneho pokusu o riesenie.
↑↑ Sofia Maszayová: Ahoj prosím ťa,vedela by si mi ich poslať? Bola by som ti veľmi vďačná.
↑ sonus26:
Zdravím,
když se dívám na datum příspěvku té slečny a jak málo na fóru působí, myslím, že ti neodpoví.
Zdravím mám takýto problém mam kalkulačku Casio fx-350es v ktorej popise stojí ze ma dvojriadkovy display, ale profesorka tomu neverí a vraví ze ma graficky a ze taku na maturu nesmiem mať. Tak chcem sa spýtať či ma niekto už skúsenosť či môžem tu konkrétnu kalkulačku mat pri teste.
↑ Patrikf:
Zdravím,
tento typ kalkulačky je u maturity povolen, v ČR určitě. viz. česká škola
Zdravíme, jako každá rok jsme zpracovali řešení státní maturity z matematiky:
Řešení státní maturita matematika jaro 2019
Prosím o pomoc
Počítejte s hodnotou π≐3,14.
Z válce o obsahu podstavy 628 cm2 a výšce 6 m jsme vyřízli pravidelný čtyřboký jehlan maximálního objemu.
Obsah podstavy válce je o ....? cm2 větší než obsah podstavy jehlanu.
Objem tohoto jehlanu je V = ....? cm3.
↑ Fidorax:
Výška 6 m?
Máš obrázok?
Prečo si tú úlohu dal do tejto sekcie (maturity)? Sem sa veľmi nechodí...
Zdravíme,
stejně jako v minulých letech přinášíme řešení české státní maturity z matematiky:
Řešení státní maturita matematika jaro 2020