Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 07. 2011 16:55

Johny
Reputace:   

Excel - duplicitni hodnoty

Zdravim .),
Zajimalo by me jak v excelu odstranovat duplicity na zaklade jedne nebo vice podminek (napr pomoci hodnot v dalsich sloupcich). Jinak receno, ponechat radek s nejlepsimi hodnotami. Rekl bych, ze pomoci klasicke funkce se to asi neda udelat, nic jsem nenasel.

#2 28. 07. 2011 08:16

rleg
Místo: Ostrava
Škola: VŠB FMMI (10-16, Ing.)
Reputace:   46 

Re: Excel - duplicitni hodnoty

Ahoj
zkus si pohrát s tímhle Odkaz

Radim, tedy jsem.

Dobrá rada je drahá, ta moje je zdarma.

#3 28. 07. 2011 15:47

Johny
Reputace:   

Bohuzel to nejde, ty funkce co jsou uvedene odstranuji duplicity v ramci jednoho sloupce. Ja bych chtel odstranit duplicity na zaklade nekolika podminek a ty duplicity co neodpovidaji podminkam odstranit spolu s daty na stejnem radku.

#4 28. 07. 2011 20:21

rleg
Místo: Ostrava
Škola: VŠB FMMI (10-16, Ing.)
Reputace:   46 

↑ Johny: Díval jsem se na  Dataspectrum a vypadá to tak, že máš pravdu, že Excel duplicity odstraňuje pouze v rámci jednoho sloupce. Holt si na to budeš muset napsat vlastní makro.

Radim, tedy jsem.

Dobrá rada je drahá, ta moje je zdarma.

#5 12. 09. 2011 01:28

utr
Zelenáč
Reputace:   

Vážení, hledám nějaký odkaz na Excel, má sestavit harmonogram směn a potřebuji zároveň počítat odpracované hodiny, např. u hlídací služby pracuje 30 lidí, mají nepravidelnou délku služeb. Při sestavování harmonogramu potřebuji počítat i hodiny. Když v excelovské tabulce zadám vyhledat(dalekohled) nalezne  mně všechny buňky s uvedeným  jménem. Já potřebuji tento soubor označení dostat do buňky B1, v A1 je jméno, zkoušel jsem nápovědu, ale tam jsem se nikam nedostal.  Vycházím z toho, když budu mít tyto data a vložím je do jiného listu ( je stejný jen místo jmen jsou uvedeny časy) a zadám suma dostanu se k odpracovaným hodinám u jednotlivých lidí. Potřebuji, poradil.  Děkuji. Luboš

#6 12. 09. 2011 15:31

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ utr:

Zdravím,

je třeba zakládat nové téma na nový dotaz. Zatím si Tvůj problém nedovedu dost pořádně představit (zařazení pracovníků do seznamu je lepší podle osobních čísel, než podle příjmení). V samostatném tématu by snad pomohl i náhled na nějakou fiktivní sestavu, kterou potřebuješ dál zpracovávat. Tipovala bych, že pomůže COUNTIF (nebo SUMIF).

Prosím do nového tématu, děkuji.

Zápatí