Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim .),
Zajimalo by me jak v excelu odstranovat duplicity na zaklade jedne nebo vice podminek (napr pomoci hodnot v dalsich sloupcich). Jinak receno, ponechat radek s nejlepsimi hodnotami. Rekl bych, ze pomoci klasicke funkce se to asi neda udelat, nic jsem nenasel.
Bohuzel to nejde, ty funkce co jsou uvedene odstranuji duplicity v ramci jednoho sloupce. Ja bych chtel odstranit duplicity na zaklade nekolika podminek a ty duplicity co neodpovidaji podminkam odstranit spolu s daty na stejnem radku.
↑ Johny: Díval jsem se na Dataspectrum a vypadá to tak, že máš pravdu, že Excel duplicity odstraňuje pouze v rámci jednoho sloupce. Holt si na to budeš muset napsat vlastní makro.
Vážení, hledám nějaký odkaz na Excel, má sestavit harmonogram směn a potřebuji zároveň počítat odpracované hodiny, např. u hlídací služby pracuje 30 lidí, mají nepravidelnou délku služeb. Při sestavování harmonogramu potřebuji počítat i hodiny. Když v excelovské tabulce zadám vyhledat(dalekohled) nalezne mně všechny buňky s uvedeným jménem. Já potřebuji tento soubor označení dostat do buňky B1, v A1 je jméno, zkoušel jsem nápovědu, ale tam jsem se nikam nedostal. Vycházím z toho, když budu mít tyto data a vložím je do jiného listu ( je stejný jen místo jmen jsou uvedeny časy) a zadám suma dostanu se k odpracovaným hodinám u jednotlivých lidí. Potřebuji, poradil. Děkuji. Luboš
↑ utr:
Zdravím,
je třeba zakládat nové téma na nový dotaz. Zatím si Tvůj problém nedovedu dost pořádně představit (zařazení pracovníků do seznamu je lepší podle osobních čísel, než podle příjmení). V samostatném tématu by snad pomohl i náhled na nějakou fiktivní sestavu, kterou potřebuješ dál zpracovávat. Tipovala bych, že pomůže COUNTIF (nebo SUMIF).
Prosím do nového tématu, děkuji.