Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Ahoj, muze mi prosím nekdo vyřešit tento příklad?
Děkuji
↑ Luke.Spyker:
Zdravím,
vyřešit nemůže, protože to je proti pravidlům. V úvodním tématu VŠ najdeš odkaz na MAW, ten to vyřeší. Pokud potřebuješ materiály nebo jinou pomoc (než komplet řešení), tak se ozvi.
V zadání není implicitně zadaná funkce

Ok. Je to funkce o dvou proměnných
Už jsem to vyřešil. Snad je to správně.

↑ Luke.Spyker:
Ano, je to v pořádku (až na chybějící def. obor - pro pořádek a na vyhodnocení, že D1<0, D2>0, proto max) Máš zapsáno jen D>0, to by nestačilo - viz teorie. "Konkávní" bych nepsala (vy jste tak psali ve škole pro více promenných? Děkuji.).
MAW to nepočítá - překvapení. Výsledek můžeš překontrolovat tady, průběžné výpočty jsem zkontrolovala.

Děkuji. Jak tam mám v tabulce D = 3/16 > 0, tak to je determinant. Ano, pro funkce více proměnných jsme psali konkávní, resp. konvexní.
↑ Luke.Spyker:
Děkuji, to jsem pochopila, že D je determinant (tedy pro Sylvestrovo kritérium je to D2 a ještě třeba zhodnotit D1, což je tady (-1/8) - viz teorie).
Pokud jste psali, potom v pořádku :-)
Stránky: 1