Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ Simon P40:
pro pravouhly trojuhelnik kosinova veta prechazi v pythagorovu vetu, takze odpoved zni ano
↑ Alan122:
Jenom malá jazyková vsuvka.
Jak už psal ↑ Phate: věta se jmenuje kosinová ne kosinusová.
↑ Honzc:
Kolega Alan píše slovensky, tedy souhlas, že v pořádku? Děkuji.
S pozdravem "Za slovanské jazyky krásnější" :-)
↑ jelena:
Zdravím
Že kolega ↑ Alan122: píše slovensky ovšem ze dvou slov
kosinusovou vetou
(bez háčků a čárek, jak obvykle mládež píše) není poznat.
↑ Honzc:
Že píše slovensky, jsem odvodila z jiných témat :-)
:-) s mládeží máš absolutně pravdu - takových 3 roky zpět (to jsem ještě byla velmi mladá), jsem také psala bez háčků a čárek - zde je oznámení o změně. Myslím, že se tady nějak vychovávalo v tom směru, tak jsem se nechala převychovat.
Pro mne to má velké nevýhody - nejen potřebu přepínat českou-anglickou klávesnici, ale i to, že převážnou část mozku vyčerpám na háčky a čárky, zbytek na výchovné projevy, potom už mi na matematiku (fyziku, chemii) nezbývá mozkových kapacit - opravdu. A přes tak velkou snahu se mi stejně podaří ve slově "noha" přidat čárku navíc :-)
Jelikož jsme v tématu geometricko-lingvisticko-výchovném - podařilo se začít ukládat dle doporučení váženého Moderátora? Byla bych také vděčná - ještě jsem žádné video neviděla (kvůli stahování). Myslím, že to vyžaduje pouze registraci na jejich fórum (pokud nevolíš 2. možnost).
Pokud bude něco k tomu potřeba, tak se prosím ozvi (i přes PM) nebo v GeoGebra-tématu. Děkuji.
Stránky: 1