Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ Mdavid1990:
Uz jsme to meli - u prvni derivace - musis se divat na citatel
řekneš mi to plz ? jak na to?
↑ Mdavid1990:
Uz jsem rekla - je mozne, aby citatel byl 0?
ja proste nemuzu nereagovat. vzdyt uz dlouhou chvili s tebou ma jelena trpelivost, mozna uz ji taky dochazi. radi ti, snazi se te navest, ale ty pak reknes "reknes mi to plz? jak na to?". o co myslis, ze se celou dobu snazi?
každej neni tak dobrej v matice jako ty jsem šel schválně na školu kde bude Matika lehká ale ono je to všude stejný
↑ Mdavid1990:
v definicnim oboru jsme tedy nenasli zadny bod podezrely z inflexe (ovsem nemame jistotu, zda ke zmene nedochazi po prechodu pes bod nespojitosti).
Ted si vezmes za x hodnoty -2, 0, +2 a dosadis do 2. derivace, nahlas znamenko kazdeho vysledku
Jsem, ale mam ted jine pripojeni, tak to pujde hur :-) To mas dobre - ted, pokud bys otevrel vysvetlivky k vysetreni prubehu - tak to znamena, ze na intervalu (-oo,-1) a na intervalu (1, oo) mame funkci konvekxni, na intervalu (-1, 1) konkavni
Ted zbyva posledni bod - limity a asymptoty - limity v bode nespojitosti - je to docela obtizne na vysvetleni, proto doporucuji vysetrit, jak bude vypadat limita v oo a v -oo - kdyz predstavis, ze za x dosazujes nekonecno, co vznikne pri deleni 1/oo ?
Zbytek uz bych neresila, maximalne z materialu z mathonline si vypis vzorce. Dal si vyhledej program matmat a sestroj si v nem graf - zbytek uz si odecti z grafu. Graf uz mas od thrillera - ale poku si ho sestrojis sam, tak to bude vypadat lepe.
Opravdu mam ted jine pripojeni a to je trochu problem. OK?
tisícere díky za pomoc bez tebe bych to nezvládl a polít jestlibudeš cokoli potřebovat tak mi napiš na email Mdavid1990@seznam.cz
↑ Mdavid1990:
Ja si vzpomenu, az bude potreba na chalupe presouvat tramy :-) Hlavne to prepis trochu slusne.
Pro kolegu Plisna - take jsem rozpacita, kdyz vidim, ze chybi absolutne zaklady. Myslim, ze to musi videt i vyucujici - osobne bych prosazovala, at se radej nauci to, co mozna budou potrebovat - treba odecist z grafu hodnoty, poznat, ze je rostouci, klesajici, vypocist procenta a podobne veci. Ale to je mimo nas vliv. A pohybuji, ze to vubec jde zmenit. Take musite s kolegou thrillerem uznat, ze pedagogicky smer, vami vytyceny, jsem neporusila :-)