Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Mohl by mi prosím někdo "polopatisticky" vysvětlit jak do svého případného příspěvku dostanu
nějaký svůj obrázek či text?
Vím, že vkládané věci musí být ve formátu jpg, pgn, ale nevím jak ,když mám někde v počítači obrázek uložen ho dostanu ke svému textu tj. tam ,kam ho potřebuji dostat.
Za odpověď děkuji.
↑ Cheop:
Zdravim srdecne :-)
Dole pod zpravou mas klikatko Upload obrázku - do "Prochazet" dostanes svou adresu z pocitace a odesles obrazek - tak se ulozi do "mistni uschovny". Pak do zpravy pridas bud jen odkaz, ktery se zobrazi - to znamena, ze obrazek se otevre az po kliknuti nebo adresu uzavrenou hranatych zavorek [img][/img], tak se zobrazi obrazek rovnou ve zprave.
Ja volim variantu "pouze odkaz" - nebo uvidet mou tvorbu rovnou, to musi byt silny zazitek. Ivana si muze dovolit umistit primo obrazek - nebot to stoji za to :-)
Pozor na nazvy - pouzivat pouze latinku bez hacku, carek a bez nejakych znaku - pak se to nezobrazi.
JInak muzes ukladat na ruzna uloziste jako www.uloz.to, www.uloz.cz nebo neco podobneho - tam presne podle navodu.
Drzim palce, at se zaradis mezi svetozname umelce :-) Pripadne se ptej :-)
↑ Cheop: Lukee vyhradil na upload 200MB (ted je zabrano kolem 60).
"Obrázek může mít maximální velikost 512 KB (půl mega)" (http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=354)
Pokud chces poslat nejaky vypocet, tak ten klasicky nepouziva tolik barev jako fotografie a zabira tedy mene mista, proto si myslim, ze pul mega je dost.
↑ Saturday:
Takže postup je takový:
Načmárám výpočet příkladu na papír.
Na skeneru to oskenuji a uložím jako obrázek s koncovkou .jpg,png,gif na svůj počítač.
Pak když chci poslat výpočet na toto fórum tak dám Upload obrázku a najdu cestu k obrázku a dám odeslat.
Co se děje potom?
↑ Cheop: Obrazek se nakopiruje na tento server a ty dostanes kod, ktery mas umistit do sveho prispevku, aby se zobrazil tvuj obrazek.
↑ Saturday:
Díky, ale mě se ještě nikdy nepodařilo odeslat obrázek, vždy to napsalo, že formát obrázku není podporován, ikdyž jsem ten obrázek měl s koncovkou jpg.
↑ Cheop: Co kdybych ti poslal email a ty si mi na otocku poslal svuj obrazek a ja se na nej podivam, co s tim muze byt spatneho. Jinak pomoci nedokazu.
↑ Saturday:
Už to funguje asi jsem měl nějaký blbý obrázek (špatně konvergováno .jpg)
Díky za snahu
↑ Cheop: Není zač :)
No, přesně tak to funguje :-).
Mně se taky jednou nepovedlo odeslat nějaký gif, nevím čím to bylo. Kromě koncovky se tam ještě kontroluje mime typ obrázku a pak je tam ještě nějaká funkce, která přímo zjiš?uje, jestli je to obrázek. Prostě asi trojí kontrola, takže když to nějaký editor uloží špatně, může se stát, že to některým krokem neprojde.