Dobrý den. Tento problém není úplně matematický, ale jiná možnost než ho matematicky vypočítat mě nenapadá. Mám 2x deseti kilovou činku. Každá je ale složena z jinak vážících závaží.
1. činka- 2x 0.75kg, 2x 1.25kg, 2x 1.75kg, 2kg tyč, 0.5kg matice
2.činka- 2x 0.5kg, 2x 1.25kg, 2x 2kg, 2kg tyč, 0.5kg matice
problém je, že potřebuju složit na obou činkách stejnou hmotnost. závaží se dají vyměňovat a ajá bych potřeboval zjistit jaké všechny hmotnosti se dají sožit na obou činkách zároveň a jaká kombinace závaží na to bude potřeba. Děkuji mnohokrát.(nemusí s epoužít všechny závaží samozřejmě a ještě by na každé straně tyče měla být stejná závaží)
↑ czfox:
Ahoj. Musím se přiznat, že dneska nejsem úplně nejbystřejší, ale pokud jsem počítal dobře, můžeš sestavit hmotnosti 2; 2,5; 5; 6; 6,5; 7,5; 10. To jsou podle mně všechny možnosti jak použít ta závaží co jsi napsal, přičemž na obou činkách bude stejná hmotnost a činky budou vyvážené. Jak konkrétně tam ta závaží dát, to ti nechám za domácí úkol. Takové odstupňování mi každopádně přijde dostatečné. Pokud tobě ne, můžeš zkusit improvizovat a najít si nějakou další zátěž co k těm závažím přidáš.
Pokud jsou ty činky jinak stejné, a ty osy dostatečně dlouhé, tak samozřejmě můžeš zařadit nějaké cviky s jednou jednoručkou (pullover, přítahy JČ v předklonu apod), a postavit si až 17,5kg jednoručku (tím že pomícháš závaží). Podle povahy dotazu soudím, že ti taková váha bude nějakou dobu stačit :-)