Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravim,
mam najít lokální extrímy fce f(x,y)=x^(3)-3xy-y^(2)+y-7... a ja nevim jak přijít na stacionární body
musim udělat fx' = 3x^(2)-3y ... fy'=-3x+2y+1 ... mají vyjít P1=[1,1] a P2= [1/2;1/4]
nevite jakým postupem na ně přijdu.... děkuji
Ještě pozdrav :-)
Máš materiály? Případně projdi si odkazy. Obě první derivace položíš =0 a řešíš soustavu rovnic - metodou dosazovací.
Ať se podaří.
↑ jelena:
O nikoho jinýho jsem odpověd ani nečekal :-) ... ale super, stačilo mi jen že se to musí udělat soustavou rovnic... teď už mi to jde vyřešit
díkes ;)
↑ tigerhell22:
To od Tebe není hezké vůči dalším kolegům. Uvědom si, že zde působí kolegové s opravdu matematickou přípravou a hlubokým/širokým odborným rozhledem (tam samozřejmě nepatřím). Měj se a řeš soustavu.
↑ jelena:
Samozřejmě takhle jsem to nemyslel, poradilo mi tady na fóru, už mnoho lidí, a věřim, že všichni byli v daným oboru profíci... Ale myslel jsem to spíš tak, že během hodiny jsi mi asi třikrát poradila a když i tady u toho příspevku, byl jsem rád... samozřejmě nic proti ostatním nemam ... ještě jednou díky..
Stránky: 1