Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Narazil jsem náhodou na haloganův příspěvek a to mi připomnělo, že by se mi líbila nějaká funkce oblíbených témat, tak jsem ji naprogramoval. V seznamu témat si teď můžete kliknutím na čtvereček tématu nastavit, že pro vás bude téma oblíbené (dalším kliknutím to zase zrušíte). Zobrazit seznam všech vašich oblíbených témat můžete pomocí odkazu úplně dole na hlavní stránce.
Edit: Je to vlastně podobné tomu, když dáte odebírat příspěvky e-mailem. Jenže to člověk (alespoň já) nechce používat, protože by si zahltil mailovou schránku. Navíc není v seznamu témat nijak vidět, že téma odebíráte. Proto další funkce fóra navíc.
Edit2: Pokud byste to nemohli najít, tak si prohlédněte obrázek:
↑ Pavel Brožek:
Ahoj, chvíli mi trvalo než mi došlo jaký čtvereček se myslí :)) Přidala bych tuto možnost i někam do tématu (třeba tam, kde je nabídka odběru emailem) a nebylo by špatné pak někam přidat, že v oblíbených tématech jsou nové příspěvky. Nebo to není myšleno jako funkce pro zjištění, co je nového v tom co mě zajmá (halogen to asi tak nemyslel)? I když to by se asi týkalo jen věčně aktivních témat...
↑ janca361:
Ahoj, to máš pravdu, chtělo by to přidat odkaz na přidání/odebrání i na stránku tématu.
Určitě spousta uživatelů, kteří nečtou témata v téhle sekci, bude mít problém tuto funkci vůbec objevit. Mým cílem ale bylo, aby funkce co nejvíce zapadla do fóra a nepůsobila rušivě. Tak nevím, jak je o nové funkci informovat… Ještě přidám do prvního příspěvku tady ilustrační obrázek.
Je to myšleno hlavně tak, aby měl uživatel možnost si označit témata, která ho zajímají, a snadno se k nim mohl dostat. Když si třeba přečtu téma a chci se k němu později vrátit (zrovna nemám čas, nepodařilo se mi ho vyřešit, ale chci se o to ještě pokusit jindy, …), tak si ho jednoduše označím a nemusím ho později složitě hledat na x-té stránce výpisu témat.
↑ Pavel Brožek:
Myslím si, že kdyby pod "tlačítkem" Přihlásit k odběru příspěvků v tomto tématu bylo "tlačítko" Přidat toto téma do oblíbených (formulace může být jiná), tak by to nijak rušivé nebylo. O novinkách v oblíbených tématech by mohlo být oznámení stejná jako u PM, ale místo Nové soukromé zprávy (tak nějak to je) by bylo Nové příspěvky v oblíbených tématech.
Tím ti nějak nechci přidělávat práci. Netuším, jak moc je to náročné a zda vůbec možné.
Jak informovat o tom, co je nového nevím. (Pokud tedy nebudu uvažovat, že se dá dát nahoru odkaz/sekce Co je nového)
Ještě přidám do prvního příspěvku tady ilustrační obrázek.
:) Ale ostatní by na to určitě přišli, oni jsou přeci chytřejší než já. Já jsem ten čtvereček hledala právě přímo v tématu :)
↑ janca361:
Odkaz jsem přidal i do tématu hned vedle přihlašování k odběru. Nemyslel jsem, že by tohle bylo rušivé, myslel jsem to v seznamu témat. Tam už je teď čtvereček (rozlišující nová/stará témata), tečka (příspěvky, kam jsem přispěl), fajfka (vyřešená témata) a případně ještě "Zvýrazněno". Nechtěl jsem, aby tam přibyla další ikonka.
S oznamováním nových příspěvků je problém – příspěvky jsou pro uživatele nové dokud se neodhlásí, není delší dobu neaktivní nebo neklikne na "Označit všechna témata jako přečtená". Takže by mu tam to upozornění zůstavalo delší dobu. U soukromých zpráv tenhle problém není, protože tam je "přečtení" řešeno jinak (tam to jde snadno, protože každá zpráva patří právě jednomu uživateli).
Uvidíme, jestli bude o upozornění na nové příspěvky v oblíbených tématech mít zájem ještě někdo další. Já myslím, že mně bude stačit, když se občas podívám na seznam svých oblíbených témat, kde jsou témata seřazena podle nejnovějšího příspěvku.