Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Z Této stránky. Z grafu je zřejmě vidět, pro jaké hodnoty se má jaká funkce počítat. Průsečík zjistíš tak, že najdeš takové x, aby se obě funkční hodnoty rovnaly. Ve tvém případě je to tedy x=1.
Jinak mi to na mendelu píše chybu, že to nepozná, která funkce je spodní a která horní. Sice to graf udělalo, ale nevyjede mi výpočet. Jak na to? :-)
↑ ttopi:
Zdravim, musi se to pocitat nadvakrat
1. horni hranice 2*sqrt(x) a dolni hranice 0 , meze integrace 0 a 1
2. horni hranice 3-x a dolni hranice 0 , meze integrace 1 a 3
MAW funguje takto:
je-li ohraniceni shora funkce f(x) a zdola funkce g(x) a interujeme-li na intervalu [a,b], musi na tomto intervalu platit f(x)>=g(x) a pocita se
Napriklad pro funkce 2*sqrt(x) a 3-x to neplati, na intervalu [0,1] plati nerovnost jednim smerem a na intervalu [1,3] opacna. Vsak se taky nepocita , ale jinak (viz plisna)
-------------
mam moc prace, tak se omlouvam, ale dneska Kaja nebude :(
↑ leniczcha:
1. nakresli se obrazek
2. najdou se pruseciky s osou x
3. Pro nalezeni pruseciku krivek (bod kde je nutno to roztrhnout na dva integraly) se resi rovnice
---------------------------------
mam moc prace, tak se omlouvam, ale dneska Kaja nebude :(
↑ kaja.marik:
-------------------------------------
V deset hodin řekl pan učitel: „Jako vždycky koncem školního roku, tak i letos, budou školní děti hrát divadlo ve prospěch učebních pomůcek. Tentokráte bude třeba hodně rytířů a vil, vyberu z vás. Kdopak by chtěl hrát?“
V okamžiku zvedly se ruce všech dětí, jen Kája se nehlásil. Děti jimi třepetaly, natahovaly se přes lavice, vstávaly, syčely: „Prosím, prosím!“
„Tiše!“ zavolal pan učitel. „Ty, Kájo, nechceš?“ podivil se, „pro tebe“, řekl pan řídící, „je připravena dosti dlouhá a krásná úloha zapuzeného, zakletého a posléze vysvobozeného prince. Máš dobrou pamě? a kuráže dost. Budeš musit“
Omlouvam se za OT, ale nejak mi to chybelo. Zdravim Vas a pohodu preji :-)
↑ jelena:
Zdravim a dekuji za podporu :)
Stránky: 1