Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 11. 07. 2008 21:15

StupidMan
Reputace:   

goniometrie

prosim vysvetlete mi jak to mam vyresit??? :najdete zakladni velikost orientovaneho uhlu ktery opise minutova (hodinova) rucicka za 5 minut; za 3 hodiny.

#2 11. 07. 2008 22:18

ttopi
Místo: Ústí nad Labem
Reputace:   

Re: goniometrie

5 minut je 1/12 ze 60, což je celé jedno kolo na hodinách. čili 1/12 z 360 je 30°.

oo^0 = 1

#3 12. 07. 2008 10:37

Ivana
Reputace:   32 

↑ StupidMan: Jak to vypadá z hodinovou ručičkou : 
http://forum.matweb.cz/upload/842-cas.jpg

Jedna krát jedna je  " tisíckrát " jedna :-)

#4 12. 07. 2008 13:13

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ ttopi:, ↑ Ivana:

Zdravim vas :-)

Ivana bude muset prozradit, ze jako nepovinnou aktivitu vede krouzek vytvarne vychovy a ze podminkou pro prijeti na VS bylo slozeni talentove zkousky. Jinak to nevidim :-)

↑ ttopi: skladaji se talentovky, kdyz jsi sel na pedagogiku? nebo to jen u urcitych oboru?

Omlovam se za OT, ale kdyz to je opet tak pekne :-)

#5 12. 07. 2008 18:39

ttopi
Reputace:   

↑ jelena:

Krásný den ! :-)

Kdepak, žádné talentovky se nekonají :-)
Já umím také celkem slušně malovat, takže bych přes ně určitě prošel :-)

Ivana: Také zdravím:-)

Mohu se zeptat, v čem je u mne problém? Myslel jsem, že úloze jasně rozumím, ale zdá se, že asi moc ne. Cožpak za 5 minut neudělá ručička oproti původní poloze úhel 30°? :-)

oo^0 = 1

#6 12. 07. 2008 19:17

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ ttopi:

Neni zadny problem - ty jsi resil minutovou rucicku za 5 minut (a da se odvodit i za 3 hodiny), Ivana doplnila hodinovou - jste silny pedagogicky team :-).

Ja bych mozna prosla pres hudebni talentovky, ale na malovani jsem absolutni antitalent :-)
A jeste mam strasne vysoke pozadavky na "poslouchat se musi". Pred casem jsem mela skupinu 8-letych deti doprovodit na nadrazi a dovezt vlakem - deti dostaly dlouhy provaz s navazanymi balonky, za ktery se sporadane chytly, a za zpevu a za odrikavani africkych pokriku pochodovaly na nadrazi (za meho vedeni pochopitelne) - ale co s takovym pristupem ve skolstvi? :-) :-) :-)

#7 12. 07. 2008 19:20

ttopi
Reputace:   

A jóóó, podcenil jsem přečtení otázky a jentak letmo jsem viděl dotaz na úhel minutové ručičky, té hodinové jsem si nevšiml :-)

To já zas z hudební výchovy bych asi neprošel. V první třídě mě sice chtěli do sboru, ale od nějaké 7.třídy se stydím před lidmi zpívat. V koupelně to je ale jiná :-))

oo^0 = 1

#8 12. 07. 2008 19:52

Ivana
Reputace:   32 

↑ jelena:Zdravím , děkuji za dopis už jsem si ho přečetla . Mám radost z té pochvaly za kreslení , já měla na ZŠ samé jedničky a dvojku z kreslení . Tak teda nevím . Na VŠ jsem žádné talentové zkoušky nedělala , na matiku a fyziku nebyly potřeba . :-)
↑ ttopi:Také zdravím , já myslím , že jsi úlohu nepodcenil , ale naznačil jsi jakým směrem se má v řešení pokračovat . Řešil si minutovou a já hodinovou ručičku . Jinak propaguji názorné vyučování , proto ty obrázky (pokud to jde) . :-)

Jedna krát jedna je  " tisíckrát " jedna :-)

Zápatí