Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Co jsem se zběžně díval, tak na většině míst doporučují použít balíček multirow a pak používat \multirow, viz třeba zde.
jj,. už sem si to našel dík. takhle to mám teď
\documentclass[a4paper]{article} \usepackage[utf8x]{inputenc} \usepackage{czech} \usepackage{multirow} \usepackage{colortbl} \begin{document} \shorthandoff{-} \begin{tabular}{|c|c|c|c|} \hline \multicolumn{2}{|c|}{\multirow{2}{*}{XML Schema Constructs}} & \multicolumn{2}{c|}{Elements (non-root nodes)}\\ \cline{3-4} \multicolumn{2}{|c|}{} & Local & Global \\ \hline \multirow{2}{*}{Complex Type} & Local & Style 1 <L,L> & Style 3 <L,G> \\ \cline{2-4} & Global & Style 2 <G,L> & Style 4 <G,G> \\ \hline \end{tabular} \end{document}
akorát ted vůbec nevím jak mám podbarvit ty bunky stejnýma barvama. Zjistit ty barvy do RGB neni takovej problém, ale aby byli ve správném okýnku to je problém pro mě nadlidský .. budu rád za každé rady !
↑ Marannelo: řekls mu, že tam chceš tmavě šedou, a on ti tam dal tmavě šedou? jak se opovažuje...