Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
prosím o pomoc s řešením následujícího příkladu. Úkolem je zjistit limitu této posloupnosti. Vůbec si v tomto případě nevím rady. Prošel jsem všechny příspěvky s klíčovým slovem limita, ale nenašel jsem nic podobného. Proto budu rád za každou radu. Předem děkuji za všechny komentáře.
↑ Olin:
Chtěl jsem Vás poprosit zda byste Vaší nápovědu nemohl ještě trochu rozvést : ) Pokud se nepletu, jmenovatel by měl být nekonečno. Pořád ale nevím jak upravit čitatel. Vůbec netuším jak se dá spočítat limita z kombinačního čísla. Ve wolframu mi vyšla limita 0, bohužel zde ale není uveden postup, jakým byl čitatel upraven.
Mnohokrát děkuji za odpověď
Ahoj ↑ zotac:;
Na riesenie pouzi ze

....
Staci?
↑ vanok:
Děkuji za odpověď, pořád mi to ale není jasné : ( Pokud by to šlo ještě více polopatě tak bych byl moc vděčný. S vysokoškollskou matematikou tak nějak začínám a z některých příkladů se nemohu hnout.
Děkuji za trpělivost a odpovědi
↑ zotac:
Vyraz ktoremu hladas limitu sa pise aj takto:
Ak ak vydelis ako som ti naznacil kazdy clen citatela z n
dostanes
vsetki cleny ( je ich k) az na posledny maju limitu 1
to znamena ze cela limita je 
Staci?
Stránky: 1