Zdravim,
tento rok maturujem z matiky a zistil som ze doma mam len jednoduch kalkulacky (+,-,*,/) bude mi to stacit ? alebo asi bude lepsie zohnat daku "lepsiu" nieaku vedecku ci ako sa volaju tie lepsie ... Ake vsedky funkcie budem potrebovat ?? sin,cos,tg,mocniny,odmocniny faktorial ...
diki moc
no aspon zakladne funkcie ako sinu cos, tg, log, faktroial, cislo na n - tu, n odmocnina, by bolo treba. Ak si slovak a maturujes podla novej. Ja maturujem na buduci rok a pouzivam ako som vymenoval najcastejsie. Este aj dobre by bolo aby ti tam ukazovala zvysok po deleneu nesudelitelnych cisel. Skadial si? Z PO? Lebo mohli by sme sa spolu ucit ak chces.
no teras som pozeral su sice znackove sencor a canon ale neni tam skoro nic naozaj iba tie zakladne funkcie (+,-,*,/) ... Ja som z MT zialbohu ale nieaky kontakt mi na teba mozes dat (skype, fb ...) , na ebay som pozeral nieake co poviete na tuto ?? je to sice fake casio ale je tam vsedko a aziatom ohladne matiky verim :)
http://www.ebay.com/itm/Casio-FX-82MS-S … 4cfbc11e59
↑ p4too:
Myslím že netreba ísť ani na eBay a aj u nás sa dá kúpiť kalkulačka s potrebnou "výbavou" za veľmi dobrú cenu: príklad1, príklad2 alebo aj mnoho iných na tých stránkach. K maturite by ti to malo určite stači, a verím tomu že si s tým vystačíš aj na výške (ak máš záujem pokračovať niečo s matikou).
stači kalkulačka za 200 korun byvalych slovenskych a mas tam vsetko. na slovensku maturu to bohate staci, kedže požiadavky sa znižili na uroveň približujucu sa k absolutnej nule :D. Nie nemyslim to tak prepačte ak som dakoho urazil.

Já mám Sharp EL W321H s technologií WriteView, to je velmi šikovná věcička - ukazuje zlomky jak vychází, když ti někde vyjde třeba odmocnina dvou ukáže odmocninu dvou... atd..
v čr se dá sehant v běžné maloobchodní síti. Mám jí asi tři roky, a je to vděčnej pomocník :)
Ok diki kazdemu kto prispel este sa chcem spytat ci na Sk v roku 2011/12 na maturite z matiky budu na konci tie vzorce co byvali minuli a predminuli rok ?? kdesi na oficialnych strankach by to malo byt ale pre mna to je dost neprehladne to tam hladat ... a este k tym kalkulackam sa chcem spitat na funkcie co ktora znamena napr. nCr - kombinacne cislo abs-absolutna hodnota a takto vsedky vypisat dik napr. ako sa povie NSD a NSN
Ahoj ↑ p4too:,
iste existuje na kazdu skusku ministerska vyhlaska ktora oznacuje povolene kalkulacky

je tam, že si jí máš přečíst :)
jinak, já jsem si ti koukal na ofiko stránky státní maturity v ČR (myslím, že ty prováděcí předpisy jsou stejné u vás jako u nás), a co se týče povolených pomůcek, tak, cituji:
1. Běžné pomůcky
Na testování všech zkoušek musí mít každý žák psací potřeby (pero, propisovací tužka – modrá nebo černá barva).
U níže vyjmenovaných zkoušek jsou povoleny pouze uvedené pomůcky:
Matematika – Matematické, fyzikální a chemické tabulky pro střední školy, kalkulátor bez grafického režimu a rýsovací potřeby; (to zvýraznění je moje práce - technologii WriteView nelze považovat za grafický režim (přímku nebo parabolu nakreslit neumí))
http://www.nucem.sk/documents//25/matur … 12_web.pdf
tu to máš,
PS. posledna veta v nuceu, podľa mňa čo nam hovorila matikárka tak z najľahšou obťiažnosťou :D, test z matiky už je moc ľahky, sice nechcem povedať že ja to mam v malíčku aj z matiky vyradili derivácie, limity, matice, všetko zmenšili na minimum informacii, a tomu sa tiež prispôsobia VŠ. Osobne som sa emailom pýtal na jednej VŠ.
PS.: Mne by stačilo aj +-/*, ostatne dopočítam podľa Feymana :D