Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ simka:
Objem kolmého hranolu se spočte tak, že se vynásobí obsah podstavy s jeho výškou. Výšku už máš danou. Stačí si najít vzorec (třeba v tabulkách) pro výpočet obsahu pravidelného šestiúhelníka znáš-li jeho stranu, což je tvůj případ.
Věřím, že se výpočet podaří a že někdo úlohu jen tak z nudy tady na fóru nespočte. Raději bych(om) byl(i), kdybys uvedla sama, jak počítáš - chyby tady rádi opravíme.

Nakresli si pravidelny sestiuhelnik a uvidis v tom rovnostranne trojuhelniky. Konkretne 6. Pres pythagorovu vetu spocitas jejich obsah, vynasobis jejich poctem a vyskou a je to.

Pomůže někdo?pravidelný čtyř boký hranol,výška 28,6cm,tělesová úhlopříčka svírá s rovinou podstavy 50 stupňů.

↑ ladaracing:
Pro svůj příklad si založte vlastní téma.
A až ho budete zakládat, tak tam nezapomeňte připsat celé zadání.

↑ ladaracing:
Opakuji: založte si pro svůj příklad vlastní téma!

↑ ladaracing:
Např. takto:
Vypočítejte objem pracidelného čtyřbokého hranolu
s výškou 28,6 cm, jehož tělesová úhlopříčka svírá
s rovinou podstavy 50 stupňů.
To je jedna možnost, ale z tvého " výkřiku" mi nevíme
co máme ve skutečnosti počítat.
Můžeme např.
a) Vypočítat povrch
b) délku posdstavné hrany
c) objem
d ) velikost úhllopříčky podstavy
atd.
↑ ladaracing:ANO, ALE DO VLASTNÍHO TÉMATU!!
a pak se vrať všude kde ses na to ptala a ukliď po sobě smazáním svých příspěvků..

↑ ladaracing:
Jistěžeho napište celé zadání. Ale do vlastního tématu. Nevíte jak na to? Nebo proč mě a místní pravidla pořád ignorujete?
↑ Tychi: děkuji za podporu, tohle mne dohání k lehkému zoufalství :(

↑ ladaracing:
Každý, kdo sem přijde s nějakým problémem, v příslušné sekci (např. střední škola) nahoře klikne na založit nové téma a do něj napíše to, s čím potřebuje poradit.