Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Za ukol jsem dostal jeden priklad, na kterem jsem se docela zasekl. Mohli byste me prosim "nakopnout"?
Ma se pomoci Moivreovy vety spocitat a prevest do algebr. tvaru(s tim tvarem bych si snad poradil).
Jeste je tam napoveda, ze se ma prevest na polovicni uhly.
Snazil jsem se nejak zbavit te jednicky, ale neuspesne. Asi je to docela jednoduchy priklad, ale porad na to jdu nejak ze spatne strany... Ta napoveda me jeste vic mate.

Určitě jsi napsal správně ten výraz? Takhle je to opravdu jednoduché, stačí vyčíslit sinus a kosinus:
V zadani opravdu byla drobna chyba, ale presto jste mi moc pomohl, protoze jsem diky Vam odhalil hloupou pocetni chybu, ktera zpusobovala, ze mi vychazela uplne "neprikladova" velikost komplexniho cisla a ja kvuli tomu myslel, ze to pocitam uplne spatnym zpusobem...
Dekuju mockrat.
Porad sice nechapu tu napovedu, ale to nevadi.
Hobo napsal(a):
... ze mi vychazela uplne "neprikladova" velikost komplexniho cisla
Pekna formulace :)
Porad sice nechapu tu napovedu, ale to nevadi.
A s kolikatym rovnitkem je problem?
↑ kaja.marik:
Myslel jsem to spise tak, ze po teto "napovede" jsem se po vyse zminovanem neuspechu snazil aplikovat vzorec
, tedy ze me vice zmatla, nez mi napovedela. Samozrejme chapu, ze se v prubehu vypoctu dostanu k polovicnimu uhlu.
Stránky: 1