Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 20. 01. 2012 11:16 — Editoval Melchior (20. 01. 2012 12:12)

Melchior
Zablokovaný
Místo: USA
Pozice: Lindasaf
Reputace:   
Web

R project - statistika

Zdravím vás, kolegové matematici.

Prošel jsem si jednotlivé subsekce fóra a nevím, kam mám svůj dotaz zařadit. Nic jako sekce statistika tu není. Je tu sice sekce "zajímavé úlohy z pravděpodobnosti a statistiky", nicméně zde se nejedná o úlohu a navíc to není "vyřešené" téma.

Můj dotaz směřuje (jak již název topicu napovídá) na program, ve kterém potřebuji dělat statistiku - R. Dotaz se týká toho, jakým příkazem, mám-li diskrétní náhodnou veličinu, (známky z maturity, rozdělené do dvou kategorií - osmileté/čtyřleté gymnázium) vypíši tabulku jejich relativních a absolutních četností. Udělal jsem si podmnožinu dat (potřebuji to zkoumat jen pro známky matematiky), viz obr.

http://forum.matweb.cz/upload3/img/2012-01/54539_subset.jpg

a nyní potřebuji vhodný příkaz.. může mi někdo prosím pomoci?

Děkuji mnohokrát,
Melchior

edit: tak už jsem nějak zjistil, jak na ty relativní četnosti - je tam záložka frequency distributions, nicméně, když se to snažím udělat pro svůj subset, tak mi ho neháže žádnou informaci..

Zápatí