Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím vás, kolegové matematici.
Prošel jsem si jednotlivé subsekce fóra a nevím, kam mám svůj dotaz zařadit. Nic jako sekce statistika tu není. Je tu sice sekce "zajímavé úlohy z pravděpodobnosti a statistiky", nicméně zde se nejedná o úlohu a navíc to není "vyřešené" téma.
Můj dotaz směřuje (jak již název topicu napovídá) na program, ve kterém potřebuji dělat statistiku - R. Dotaz se týká toho, jakým příkazem, mám-li diskrétní náhodnou veličinu, (známky z maturity, rozdělené do dvou kategorií - osmileté/čtyřleté gymnázium) vypíši tabulku jejich relativních a absolutních četností. Udělal jsem si podmnožinu dat (potřebuji to zkoumat jen pro známky matematiky), viz obr.
a nyní potřebuji vhodný příkaz.. může mi někdo prosím pomoci?
Děkuji mnohokrát,
Melchior
edit: tak už jsem nějak zjistil, jak na ty relativní četnosti - je tam záložka frequency distributions, nicméně, když se to snažím udělat pro svůj subset, tak mi ho neháže žádnou informaci..