Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravim vas a po kratke dobe opet zadam o pomoc pri zjisteni toho, ktere vsechny testy se daji pouzivat, zkoumame-li hypotezu rovnosti medianu dvou diskretnich velicin (pro predstavu zkoumana data jsou znamky z matematiky dvou ruznych rocniku, snazim se zjistit, jestli zamitame rovnost medianu znamek prvniho a druheho rocniku)
Chtel bych se prave optat, ktere vsechny testy se na to daji pouzit, predpokladame-li, ze normalita dat neni splnena (vetsina znamek se pohybuje v oblasti 1,2,3 .. ctyrky a petky jsou velice malo zastoupeny). Zkoumal jsem tuto hypotezu Kruskal-Wallisovo testem, ktery nebyl probran na prednasce, a tak se mne cvicici optal, jakym jinym testem by to slo.. vim, ze to jde jeste znamenkovym testem, ale ten se pry take neprobiral. Nemel jsem prave moznost na posledni prednasky chodit (prace). Proto prosim o pomoc, jestli vite, jak jinak by se to jeste dalo zjistit?
Diky za kazdou pomoc...
Stránky: 1