Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1 2

↑↑ jardofpr:OK zkusím to složit dohromady až bude chvilka času. Jak jsi říkal dva vektory mám musím tam najít jen ten bod. Nebo můžu zvoli ten bod A nebo B? Díky za pochopení
↑ Michaell0071:
keď budeš mať chvíľu čas tak
poriadne si prečítaj zadanie, rozmysli si to alebo si to predstav alebo nakresli,
potom si pozri nejaký materiál o parametrickom a všeobecnom vyjadrení roviny a
potom si to prejdi celé od začiatku
až sa dostaneš nakoniec až sem,
zistíš že už máš aj bod

↑ jardofpr:Díky, mrknu na to k večeru

↑ jardofpr:Ahoj, tak ten bod středu úsečky je
jeden vektor je
a druhý
To budou dvě parametrické rovnice roviny, nebo jen jedna? Protože nevím jak do jedné zadat oba vektory. Děkuji

↑ jardofpr:OK, takže parametrické vyjádření je:
p:

A obecná rovnice roviny je: 
popřípadě:
Je to tak správně?? Děkuji.

↑ jardofpr:Děkuji Ti za poskytnuté rady. Snad se mi to bude hodit při zkoušce.
Mohl bych se ještě zeptat mimo tohle téma? Když vypočítám neznámé v soustavě čtyř rovnic o čtyřech neznámých Gaussovou eliminační metodou, jak mám správně zapsat výsledek. Prý je to nějaký vektor?
Příklad:
Zápis výsledku:
Je to takhle správně?? Ještě jednou díky mockrát.
↑ Michaell0071:
ten zápis je ok, pokiaľ to nepokašleš tým, že to nejak ešte okomentuješ slovne
ten zápis na pravo je vyjadrenie ľubovoľného vektora/bodu (podľa toho ako sa na to pozeráš)
ktorý je v priestore riešení danej sústavy ...
znamená to, že nech si zvolíš akékoľvek reálne číslo za t a dosadíš ho do súradníc (to sú tie veci vnútri zátvoriek), dostaneš vektor/bod ktorý rieši danú sústavu
pre ľubovoľne zvolené t a dosadené je to vektor (v zátvorkách sú vtedy čísla), ináč je to priamka v
..
ale teda človeče, buď si nechávaš veci na poslednú chvíľu, alebo máš teda dosť čo doháňať z matiky
(a nielen z tej vysokoškolskej) .. našťastie sa oba tie prípady dajú riešiť, ale nevyriešia sa sami
Stránky: 1 2