Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

↑ fr88styl8:
Tak napiš napřed jak to vyšlo tobě a jak jsi postupoval. A? tě kdyžtak navedeme jinou cestou, či pochválíme.
Je jednoduché říci "Jo, mám to stejně" :)
↑ halogan:
derivuju, udelam druhou mocninu, prictu jednicku, dam do odmocniny, upravim a dostanu integral z x^2 + 1)/x^2 - 1 v mezich od 0 do 1/2, pak tam jsou parcialni zlomky a po z integrovani jsem dostal x+ln|x-1|-ln|x+1| a po dosazeni mi to vyjde nejak blbe
mel by vyjit spis integral z (x^2 + 1)/(1-x^2)
(v tomto pripade jsme na intervalu (0,1/2)
Jestli jste to upravoval rucne tak pozor na odmocnovani mocniny, jestli na pocitaci tak treba Maxima to (buh vi proc) upravi tak jak Vy, tj. v tomto pripade spatne.
------------------------------------
Zdeňa sedí na březové lavičce. Konec října, a takové krásné dny! Vzpomíná na samoty. Kdy pojedou domů? Kdož ví, zdali na vánoce. Cesta je daleká a prázdných dní Kája mnoho mít nebude. Drobné slzičky plní oči.
↑ kaja.marik:
tady bude ten problem, pokud dam dolu x^2 - 1 tak musim vytknout znamenko pred interval a pak to bude to same jak mam jenom nakonci nasobim -1 a vyjde to
proc to po odmocneni vyjde takhle?? ja myslel ze se jenom zrusi mocnina
↑ fr88styl8:

pro a<0
a u nas plati x^2-1 < 0 pro x na intervalu od 0 do 1/2
-------------------------------
„Zmínil jsem se, Zdeničko, v kanceláři, že máme doma kolik lahví výborné ořechovky. A to jsem si dal. Musil jsem slíbit, že jednu věnuji ve prospěch všeobecného dobra. Jsou ve špíži, viď? Ani jsme je ještě nenačali,“ vykládal Kája po čtrnácti dnech po obědě.
Zdeňa dožehlovala posledních pár kousků prádla. Pospíchala. „Vpravo dole,“ řekla.
Kája se vrací s úsměvem: „Taáák! Zdenička trunčí ořechovku.. V jedné láhvi je na dně.“
↑ kaja.marik:
ahaa tak tohle mi nejak uniklo na SS, dekuju moc za pomoc a podrobne vysvetleni