Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobry den, v kvetnu me ceka maturita z matematiky (vyssi obtiznost) a ucitelkou matematiky mi byla doporucena kniha Matematika sbírka úloh pro společnou část maturitní zkoušky, vyšší obtížnost
Tato kniha se bohuzel uz neprodava a nikde na webu neni k dostani, nekde pisou ze ji maji skladem, ale ve skutecnosti ji nemaji jak jsem si overil.
Hledal jsem proto jinou co nejpodobnejsi sbirku uloh a nalezl jsem tuto knihu Matematika - vyšší úroveň obtížnosti - Státní maturita 2012 - učebnice
Tu ovsem take nikde nemaji a pri pokusu objednat ji primo z www.tvojematurita.cz mi odpovedeli toto:
Dobrý den,
ze strany naší společnosti byl proveden průzkum mezi studenty středních škol – maturitních ročníků. Z uvedeného průzkumu vyplynulo, že studenti nikterak nepreferují maturitní předměty s vyšší obtížností. Tento fakt se nám potvrdil i tím, že se většina studentů přihlásila k vykonání maturitních zkoušek s nižší obtížnosti. Vzhledem k uvedeným faktům se naše společnost rozhodla pozastavit další dotisk „ Tvoje státní maturita 2012“ vyšší obtížnosti u českého jazyka, matematiky a anglického jazyka. Doposud v dané oblasti nedošlo k obratu, proto nebudou publikace dotisknuty.
Děkujeme za pochopení.
S pozdravem
Štruncová
www.tvojematurita
Chtel bych se vas zde na foru zeptat, zdali nekdo neznate nejakou dobrou sbirku uloh, ktera by me co nejlepe pripravila na maturitu. A nebo pokud nekdo vite kde by se dala sehnat jedna z tech vyse jmenovanych knih, urcite se mi ozvete, dekuji.
↑ anonymni: Zdravím,
pokud hledáš jen sbírky úloh, tak mezi obsáhlejší patří například:
Jindra Petáková: Matematika - příprava k maturitě a přijímacím zkouškám na VŠ
Matematika pro gymnázia - Maturitní minimum - Sbírka úloh, Prometheus