Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 02. 02. 2012 14:44

anonymni
Zelenáč
Reputace:   

ucebnice nebo sbirka uloh k maturite, vyssi obtiznost

Dobry den, v kvetnu me ceka maturita z matematiky (vyssi obtiznost) a ucitelkou matematiky mi byla doporucena kniha Matematika sbírka úloh pro společnou část maturitní zkoušky, vyšší obtížnost
http://www.knihydona.cz/fotocache/mid/225v_2.jpg

Tato kniha se bohuzel uz neprodava a nikde na webu neni k dostani, nekde pisou ze ji maji skladem, ale ve skutecnosti ji nemaji jak jsem si overil.

Hledal jsem proto jinou co nejpodobnejsi sbirku uloh a nalezl jsem tuto knihu Matematika - vyšší úroveň obtížnosti - Státní maturita 2012 - učebnice

Tu ovsem take nikde nemaji a pri pokusu objednat ji primo z www.tvojematurita.cz mi odpovedeli toto:

Dobrý den,
ze strany naší společnosti byl proveden průzkum mezi studenty středních škol – maturitních ročníků. Z uvedeného průzkumu vyplynulo, že studenti nikterak nepreferují maturitní předměty s vyšší obtížností. Tento fakt se nám potvrdil i tím, že se většina studentů přihlásila k vykonání maturitních zkoušek s nižší obtížnosti. Vzhledem k uvedeným faktům se naše společnost rozhodla pozastavit další dotisk „ Tvoje státní maturita 2012“ vyšší obtížnosti u českého jazyka, matematiky a anglického jazyka. Doposud v dané oblasti nedošlo k obratu, proto nebudou publikace dotisknuty.
Děkujeme za pochopení.
S pozdravem
Štruncová
www.tvojematurita

Chtel bych se vas zde na foru zeptat, zdali nekdo neznate nejakou dobrou sbirku uloh, ktera by me co nejlepe pripravila na maturitu. A nebo pokud nekdo vite kde by se dala sehnat jedna z tech vyse jmenovanych knih, urcite se mi ozvete, dekuji.

#2 02. 02. 2012 15:05

Sulfan
Reputace:   23 

Re: ucebnice nebo sbirka uloh k maturite, vyssi obtiznost

↑ anonymni: Zdravím,
pokud hledáš jen sbírky úloh, tak mezi obsáhlejší patří například:

Jindra Petáková: Matematika - příprava k maturitě a přijímacím zkouškám na VŠ

Matematika pro gymnázia - Maturitní minimum - Sbírka úloh, Prometheus

Zápatí