Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

• Hlavní strana
  • » Fyzika
  • » vyjádření výtokové rychlosti proudící tekutiny (TOTO TÉMA JE VYŘEŠENÉ)

#1 09. 02. 2012 16:46

zdenis
Reputace:   

vyjádření výtokové rychlosti proudící tekutiny

Jak už předmět napovídá jedná se o určení výtokové rychlosti tekutiny otvorem při vysoké rychlosti. úpravou bernoulliho rovnice a je její integrací dostaneme tenhle vzorec

$\frac{p_{1}^\frac{1}{\varkappa }}{\varrho _{1}}.\frac{\varkappa }{\varkappa -1}.[p_{2}^\frac{\varkappa -1}{\varkappa }-p_{1}^\frac{\varkappa -1}{\varkappa }]+\frac{v_{2}^{2}}{2}=0$

další úpravou bychom se měli dopracovat ke konečnému výrazu výtokové rychlosti v2

$v_{2}=\sqrt{\frac{2\varkappa }{\varkappa -1}.\frac{p_{1}}{\varrho _{1}}.[1-[\frac{p_{2}}{p_{1}}]^{\frac{\varkappa -1}{\varkappa }}]}$

mohl by mi prosim někdo poradit jak z toho $\frac{p_{1}^\frac{1}{\varkappa }}{\varrho _{1}}.[p_{2}^\frac{\varkappa -1}{\varkappa }-p_{1}^\frac{\varkappa -1}{\varkappa }]$

dostanu tohle

$\frac{p_{1}}{\varrho _{1}}.[1-[\frac{p_{2}}{p_{1}}]^{\frac{\varkappa -1}{\varkappa }}]$

zatím jsem dospěl jen k téhle úpravě

$\frac{1}{\varrho _{1}}.p_{1}^{\frac{1}{\varkappa }}.[p_{2}^{\frac{\varkappa -1}{\varkappa }}-p_{1}^{\frac{\varkappa -1}{\varkappa }}]=p_{1}^{\frac{1}{\varkappa }}.p_{2}^{\frac{\varkappa -1}{\varkappa }}-p_{1}$

• (téma jako vyřešené označil(a) zdenis)

#2 09. 02. 2012 19:19

zdenek1
Administrátor
Místo: Poděbrady
Reputace:   897 
Web

Re: vyjádření výtokové rychlosti proudící tekutiny

Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos!

#3 11. 02. 2012 05:04

zdenis
Reputace:   

Re: vyjádření výtokové rychlosti proudící tekutiny

↑ zdenek1:
ja nevím co dodat...jsi dobrý
takhle bych na to asi nikdy nešel...ikdyž mi to něco připomíná, přičíst, odečíst ....a skoro je to na světě.
mám se co učit

Děkuji moderatore

• Hlavní strana
  • » Fyzika
  • » vyjádření výtokové rychlosti proudící tekutiny (TOTO TÉMA JE VYŘEŠENÉ)

Zápatí