Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, potřeboval bych poradit s příkladem.
Př.
Zásobník o výšce 1m je zcela zaplnen zeminou, jejíž pórovitost je 38 [%] a stupen
nasycení Sr = 45 [%]. Na tuto zeminu zacalo pršet. Napršené množství vody, které se
vsáklo do zeminy odpovídá výšce vodního sloupce 21,5mm. Stanovte Sr zeminy po napršení.
Vubec nevím čím začít.
Zdravím, pokud nevíš kde začít určitě ti přijde vhod tento materiál: Odkaz je tam asi vše co potřebuješ docela dobře popsané, stačí si najít kapitolu "STUPEŇ NASYCENÍ" co jsem se díval je tam potřeba znát více věcí, ale dá se to zjednodušit.
↑ Rufus:
No vidím, že si tomu materiálu moc nedal, ale když už jsem to začal tak to teda dokončím a pomůžu ti.
výška = 1m
porovitost Vp=38% = 0,38
stupeň nasycení Sr=45% = 0,45
výška vodního sloupce hv=21mm = 0,0215 m
↑ Nautilux:
Děkuju moc, na ten 1.vzorce sem došel ,ale pak sem nevěděl jak dál.
Ten 2.vzorec si vzal z kama?
↑ Rufus:
No ten jsem si logicky odvodil, když jsem prohlížel ten materiál na který jsem ti dával odkaz, je tam krásně popsaný obrázek vzduchu, vody a skeletu. Avšak také mi to chvíli trvalo, jelikož jsem se dříve touto problematikou nezabýval.
↑ Rufus:
Nemáš za co, jen bych tě ještě poprosil o označení tématu jako vyřešené, ať to máme kompletní.