Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
při psaní příspěvku je pod LaTeXovým editorem napsáno, že: "Vykreslování TeXu v LaTeXovém editoru a v příspěvcích na fóru funguje jinak. Proto je možné, že se Vám v jednom případě zobrazí výraz správně a v druhém se třeba vůbec nezobrazí.". Jaké konkrétně jsou to rozdíly? Sám jsem si všiml toho, že pokud se použijí barvy, v editoru se barva aplikuje na to, co se dá do složených závorek (nebo jen jeden znak), tak jako u všeho ostatního, zatímco v příspěvku se obarví všechno až po další změnu barvy, nebo až do konce. Jaké další rozdíly jsou? Popřípadě nedalo by se to upravit tak, aby se některé známé rozdíly (třeba to s tou barvou, ale i jiné) eliminovali?
Doufám, že to co jsem napsal není blbost, díky.
↑ Miky4:
Ahoj,
těch rozdílů bude spousta a podle mě bohužel není reálné to nějak rozumně sjednotit. Naštěstí to ale většinou jsou věci, které lidi, co potřebují editor, stejně nevyužijí.
V LaTeXovém editoru téměř jistě nebudou fungovat vychytávky, které jsme si tady dodělávali sami, jako např. velké závorky pomocí \(, jednoduchý zápis difereciálu \d a určitě by se našly další příklady. Pak budou další rozdíly způsobené tím, že LaTeXový editor je založen na mathjaxu, který není plnohodnotným LaTeXem (narozdíl od LaTeXu v příspěvcích, který má skoro všechny důležité možnosti jako normální LaTeX).
Edit: Ten editor je myšlen pro začátečníky, kteří mají problém v TeXu něco napsat. Tak tam mají tlačítka, aby si to naklikali. Pokud chceš používat barvy, nevidím důvod, proč používat LaTeXový editor. Stačí používat náhled příspěvku a rovnou uvidíš, jak se to zobrazí ostatním po odeslání. Můžeš to proto rovnou psát tak, aby se to zobrazilo tak, jak zamýšlíš.
Aha, je mi jasné, že pokud to pracuje na jiném principu, tak těch rozdílů musí být mnoho a není reálné je všechny sjednotit. Myslel jsem jen některé nejvýraznější. Výhoda toho editoru je, že se ti to ukazuje průběžně, kdežto při náhledu se musí znovu načíst stránka.
Pavel Brožek napsal(a):
Pokud chceš používat barvy, nevidím důvod, proč používat LaTeXový editor.
Při některých situacích chci používat barvy a důvod, proč používat LaTeXový editor, je jednoduše ten, že jsem začátečník.
Stránky: 1