Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, mám dva příklady, co nemůžu spočítat :
1) Břehy řeky můžeme považovat za přímky o rovnicích :
3x-y-95 = 0
a
y=3x+5
Most přes řeku je postavený kolmo k břehům. Jakou má délku?
já jsem si vypsal směrovej vektor ( 3,-1) , z toho normálovej (1,3) a spočítal jeho dělku což mi vyšlo že je odmocnina z 10, a myslel jsem že už jsem u výsledku, ale ono ne. Jak se to má správně počítat?
2)A pak mám problém s parametrem u paraboly :
F[-2,0]
Určete vrchol paraboly.
3) Ten parametr mě vždycky nějak rozhodí, je tu primitivní rovnice, potřeboval bych navést. úloha zní.
Počet řešení rovnice
s reálným parametrem p je pro všechna p z intervalu (0,2) roven ?
Díky
Zdravím,
Příště piš 1 příklad - jedno téma ;).
V každém případě tohle nebude těžké.
1)
2 řeky - 2 přímky. Zvol si bod na jedné a podle vzorce vzdálenost bodu od přímky zjistíš velikost mostu.
3)
Asi 3x zde řešeno, takže zkus hledat pokud mému zkrácenému postupu nebudeš rozumět.
- absolutní hodnota -> dvě řešení -> každé kvadratická rovnice takže další dvě řešení na každý interval = 4 řešení
A nemusíš nic počítat..
2) nevím snad někdo jiný poradí
Ale opět se to tu zkoušelo řešit ovšem padlo slovo derivace. Což nejspíš asi půjde pomocí derivace, ale osobně si to nemyslím, že to je jediné řešení, jelikož to je předpokládám příklad z NSZ..
↑ roman.cz:
ad 2) Zkus se podívat Sem.
Stránky: 1