Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 07. 03. 2012 21:33 — Editoval bejf (07. 03. 2012 21:34)

bejf
Místo: Kolín
Reputace:   55 

MS Access 07 - otevírací seznamy

Ahoj všem,

nevím zda se to sem úplně hodí, ale tak snad ano. Mám problém s takovou menší databází nemocnic po celé ČR, u kterých mám samozřejmě v jakém městě jsou, ale taky v jakém kraji. V té db zadám nejdřív název nemocnice, a pak kraj, a chtěl bych, aby v závislosti na poli Kraj mohl uživatel vybrat z příslušných měst, které jsou pouze v tom vybraném kraji.

Např: Vyberu si Karlovarský kraj, tak chci, aby se mi zobrazilo v poli Město už jen Karlovy Vary, Cheb a Sokolov a ne všechna města z celé ČR.

Ovšem nevím jak to lze udělat v Accessu, zkoušel jsem různě hledat v nápovědě, a napadlo mě to vyzkoušet nějakým způsobem přes dotaz, pak přes spojení příslušných tabulek a zadávání k nim podmínky, zkoušel jsem GROUP BY ID_kraje, a další možnosti, až se v tom trochu ztrácím, proto bych se tu chtěl zeptat, jestli postupuji správně alespoň z části, nebo je to samá voda. :-)

Případně jestli byste mi nenastínil někdo, čeho se chytit.

Díky

Zápatí