Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, potřebovala bych poradit s úlohou:
Sestrojte trojúhelník ABC, je-li dáno: c= 8 cm,
= 3 cm,
= 90° . Proveďte rozbor, zápis konstrukce, konstrukci a určete počet všech řešení.
Děkuji za pomoc ^_^.
nejdříve si udělej stranu c.
je 3 centimetry, víš tedy, že vrchol C je od strany c (úsečky AB) vzdálen 3 cm (leží někde na rovnoběžkách se stranou c, které jsou od ní vzdáleny 3cm). Úhel u vrcholu C je 90° a co je množinou všech bodů, ze kterých lze body A a B vidět pod tímto úhlem...?
PS: pozor na počet řešení
↑ epi: To jsem sem asi měla taky napsat,ale všechno co jsi mi vysvětlil jsem už věděla, jenom že právě nevim co je ''množinou všech bodů,ze kterých lze body A a B vidět pod tímto úhlem?''
Taky mě napadlo,že musim nějak zjistit, kolik cm bud měřit jedna jeho odvěsna,aby to šlo narýsovat,ale nevim jak to zjistit.Zkoušela jsem Pythagorovu větu,ale nevycházelo to.

↑ _Mitsuki:
Množnou všech bodů se myslí Thaletova kružnice, úhel je 90°.
Není nutné nic počítat!
↑ janca361: Jééé díky moc.. Na Thaletovu větu jsem zapomněla ^_^ ( bude to tím,že jsme ve škole neměli geometrii asi rok).
Stránky: 1