Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 25. 03. 2012 11:02

mckvak
Reputace:   -1 

vyjádření neznámé

mohl by mi někdo vyjádřit d z výrazu 130=20log (4 ∏ d )/ x

#2 25. 03. 2012 11:13 — Editoval jakub.solc (25. 03. 2012 11:14)

jakub.solc
Zelenáč
Reputace:   

Re: vyjádření neznámé

Ahoj.

Přehoď x na druhou stranu, vyděl počtem prstů, nezapomeň přitom na nohy, na obě strany rovnosti aplikuj exponenciálu, zruš inverzní funkce, vyděl povrchem koule o poloměru 1 a jsi hotov.

#3 26. 03. 2012 00:05

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: vyjádření neznámé

Zdravím v tématu,

↑ jakub.solc:

gratuluji k první minusce (to je rekord v rychlosti, řekla bych). Ponechám jako bojovou trofej - úpraveno: po podrobném přečtení použité slovní zásoby jsem reputaci smazala. Za kulturu uživatele fóra se omlouvám.

↑ mckvak:

přesouvala jsem toto téma ze sekce VŠ, jelikož tam nemělo co dělat. Patřilo by však do sekce MŠ, kde bych vysvětlila ohledně zdravení a prosím/děkuji (žel, takovou sekci nemáme). Ještě upozorním na pravidla matematických zápisů a pořádné uzávorkování, jinak zápis není jednoznačný.

Můžeš požádat u Moderátorů o odstranění minusové reputace u ochotného kolegy. A zopakuj si ještě místní pravidla. Děkuji.

Zápatí