Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 28. 03. 2012 16:33

Renda33
Zelenáč
Reputace:   

statistika-regresní analýza

Dobrý den,

v zadání semestrální práce mám napsáno, že si mám výbrat datový soubr (alespoň 30 jednotek) a minimálně tří sledované znaky.

Napadlo mě byty v určité lokalitě- jejich CENA, PLOCHA, ale dál mě už nic nenapadá.

Nemohl by mi někdo poradit další vhodná kritéria, které bych mohl použít? A je vlastně soubor vhodný na použití regresní analýzy??

Moc děkuji za pomoc.

#2 28. 03. 2012 17:06

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Re: statistika-regresní analýza

Záleží na tom, co vlastně chceš odhadovat tou analýzou. Pokud tu cenu, tak máš na výběr pár znaků - plocha, vzdálenost od centra (pokud tedy nebudeme brát jen jednu lokalitu), pak nějaké dummy - v ceně garážové místo?, balkón/terasa?, výhled (3 proměnné).

Pamatuj ale, že spousta proměnných ti požere stupně volnosti, což při malém vzorku moc nepomůže.

#3 28. 03. 2012 17:29

Renda33
Zelenáč
Reputace:   

Re: statistika-regresní analýza

↑ halogan:

A mohl byste mi navrhnout ještě nějaká jiná téma, která by byla vhodná? (jedinou podmínkou je, že to nesmí být automobil, motocykl)

děkuji

Zápatí