Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 17. 04. 2012 11:27 — Editoval Komu (17. 04. 2012 11:30)

Komu
Zelenáč
Reputace:   

Kalkulačka k maturitě !!!

Zdravím,potřebuji poradit ohledně kalkulačky k maturitě. Jsou kalkulačky které vypočítají třeba i celé složitější příklady ??? (vektory,logaritmy,složené zlomky...) Jde mi hlavně o to,maturitu z matematiky udělat... chápete jak to myslím,na známce nezáleží... Samozdřejmě se tu nejedná o slovní úlohy... Předem děkuji za rady.

#2 17. 04. 2012 11:38

Siroga
Reputace:   22 

Re: Kalkulačka k maturitě !!!

↑ Komu: když sem dělal maturu já tak sme mohli používat jen kalkulačku kterou nám nabídla učitelka ale i tak tam byly spíš otázky že kalkulačka se hodila maximálně na vydělení trojciferneho čísla dvouciferným aby byl výsledek další celé dvojciferne číslo, určitě si učitele uvědomují že v dnešní době je výpočetní technika na takové úrovni že stačí napsat zadání a kalkulačka vydá výsledek. Nejsnadnější možnost by byla mít mobil/tablet a na něm wolframalpha, případně tapeta s různými geometrickymu tvary s odpovídajícími vzorečků u nich, ale většina maturitních příkladu co sem viděl není ani tak o tupym dosazovani do vzorečků jako spíš o jednom nebo dvěma dobrým napadum a pak počítání typu 10x=15*20.

Jstlž jst schpn přčst tt, mžt njt dbr zmstnn jk prgrmtr.

#3 17. 04. 2012 11:46

paja.ppp

↑ Komu:

Maturovala jsem loni. Asi je to na každý škole jinak ale my si mohli ponechat naše kalkulačky, jen to nesměli bejt ty s grafickym displejem.. A upřímně, pokud nejsi na učňáku na kadeřnici případně na cukrářku (tím ty obory nechci schazovat, jen prostě nemají tak dobrou přípravu) tak se nemáš čeho bát. Moje spolužačka, za kterou jsem celé 4roky na gymplu psala písemky, napsala ten jejich test na 90%. Je to komédie. Nastavená tak aby to měli šanci udělat učňáky-na 3-4 a gymply na 1. :o))

Vznáší se letí
vzduch lehce brázdě
odvážný mladý muž
na létající hrazdě…

#4 17. 04. 2012 11:58

Siroga

↑ paja.ppp:
Vloni ale byly státní maturity, snadnější varianta se mi zdála srovnatelná se ctvrtletkou v deváté třídě, pokud to zase nemenili (což spíš zas ano než ne) tak letos bude zase státní,a ta lehčí varianta je faktycky dost snadna a tam je kalkulačka zapotřebí jen v případě že se někomu nelíbí zápis 4pi a chce to zapsat jako desetinny číslo.

#5 17. 04. 2012 12:03

paja.ppp

↑ Siroga:

Letos bude úplně stejná maturita jako byla loni. Nicméně já dělala nižší i vyšší variantu a u vyšší už kalkulačka potřeba byla. A uznej, že i u tý nižší to usnadní a zrychlí práci, ikdyž tam není nezbytně nutná:o))

Vznáší se letí
vzduch lehce brázdě
odvážný mladý muž
na létající hrazdě…

#6 17. 04. 2012 12:14

Siroga

↑ paja.ppp:  tak rozhodně kalkulačkou nic nezkazí, navíc dost lidí z nervozity dělá často chyby typu 3+2=7, ale stejně si nemyslím že by nějaká kalkulačka byla lepší než jiná, jelikož člověk který jde k maturitě z matematiky by měl zvládat trochu víc než jen základy a tak kalkulačka bude dobrá fakt jen na to aby se nestavaly hloupý početní chyby a aby trochu zrychlila počítání.

#7 17. 04. 2012 13:28

Tychi
Škola: MFF UK
Reputace:   56 
Web

↑ Komu: Vyber si takovou, se kterou se stihneš naučit spolehlivě pracovat.

Vesmír má čas.

#8 17. 04. 2012 13:47

Jan Jícha
Veterán
Místo: Plzeň/Mnichov
Škola: ZČU - FST - KMM
Pozice: Safety Engineer
Reputace:   74 
Web

Povolena je jakákoliv bez grafických funkcích.

#9 24. 04. 2013 19:20

Mikincz
Zelenáč
Reputace:   

Zdravím.
Tady je přehled jaké lze pouzit Odkaz

Taky si nejsem moc jistý stou svojí. Mam SHARP EL-W531H. Bylo mě řečeno, že kyž už me dokaže spočítat Odkaz tak by mě to asi neprošlo. Tak nevím... Co vy na to ?

Tady je maly prehled... Odkaz Uz to řešení lineárníc rovnic o 3 neznámých my ji asi odsoudilo, jak teď koukám :(

#10 24. 04. 2013 20:27

souteh
Škola: gymnázium
Pozice: student, 4.ročník
Reputace:   

ZDE je to jasně uvedeno - nesmí mít grafický režim a letos nově nesmí ani počítat algebraické výrazy,...

#11 25. 04. 2013 19:37

zborvo
Zelenáč
Reputace:   

zdravím, poraďte prosím co nejvíce typů kalkulaček, které umí jen to povolené, (na www.novamaturita.cz) je blbost protože ta povolená má podle mého názoru grafický display :D

příklady pište na zborvo@gmail.com díky moc

Zápatí