Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Squeeze: na něco si snad u jídla vzpomenu, takže až se dokrmim, přispěju svou troškou, za cca20min :)
↑ virusss:
já ti sem zatím nějaké hodím, co jsme jako hodně konzultovali, co by mělo být dobře..
2) x=5/2 a x nesmí bejt 0
4) 50tej člen = -90
5) součet = -825
6) nejméně 19 čísel
jak tam byl ten cosinus největšího úhlu, tak to bylo -0,24
obecná rovnice přímky mi vyšla y=0
přímá úměrnost bylo k=4
a dopočítání bodů bylo snad u prvního 8 a u druhýho 4?
jak tam bylo zjistit třetí úhel trojúhelníku tak mi vyšlo 7/20
pravděpodobnost, že se vytáhne červená karta bylo 4/5
u toho trojúhelníku, co se rýsoval nevím.. všichni řikali, že to byl pravoúhlej, ale já měla úhloměr a bylo to asi 87° takže mám, že je ostroúhlej, že kolmice z X sahá do poloviny strany YZ, a to poslední mám, že nesahá a to první si nemůžu vzpomenout co tam bylo
poslední příklad, kde byly ty závorky a výrazy mám, že první bylo C, druhý E a třetí A
u výrazů přiřadit grafy, tak (2x)^2 mám parabola, u 2/x hyperbola, u x/2 přímka a 2^x exponenciální
u válců s koulema mám, že to platí u druhého válce, kde byly koule tři, ale možná to platí u všech, tím si nejsem jistá
na víc si teď asi nevzpomenu, ale třeba mi něco připomeneš =)
Squeeze napsal(a):
↑ virusss:
u toho trojúhelníku, co se rýsoval nevím.. všichni řikali, že to byl pravoúhlej, ale já měla úhloměr a bylo to asi 87° takže mám, že je ostroúhlej, že kolmice z X sahá do poloviny strany YZ, a to poslední mám, že nesahá a to první si nemůžu vzpomenout co tam bylo
Trojúhelník byl pravoúhlý, skalární součin vycházel 0, tvrdili spolužáci, taky mám ostroúhlý...
Rozdíl rychlostí byl 5km/hod.
A koule ve válci: všechny, možnost a)
↑ Squeeze:
4,5,6, cosinus, obecna rovnice mam stejne..u toho trojuhelniku a uhel tak mam 63° , ten posledni priklad mam nejak podobne - urco ten prvni je C a druhy E...ty prirazeni grafu mam tak taky...u valcu mam ze plati pro vsechny stejny...
ta 1) me vysla myslim nebo naopak..
ten logaritmus si nejsem jistej ale vyšlo mě ..
potom tam byla nejaka rovnice kvadraticka myslim.. a ty intervaly..tak to bylo myslim jedinej co tam byl <-3,4>
↑ Kouří se mi v hlavě: no vidíš to, to mě nenapadlo si spočítat vektor =( sakra
↑ wolfito: jo vidiš to ta kravdarická rovnice bylo 2 a -3/2
a byl to ten jednej co seděl, taky si nevzpomenu, ale končil 2
u logaritmu to je R-0, protože to bylo a můžeš dosadit jakýkoli číslo kromě nuly =)
já ti sem zatím nějaké hodím, co jsme jako hodně konzultovali, co by mělo být dobře..
2) x=5/2 a x nesmí bejt 0
4) 50tej člen = -90
5) součet = -825
6) nejméně 19 čísel
6) nejméně ne! 19 nebo 20, protože pak už součet klesá
↑ marnes:↑ Squeeze:
ja myslel že smerovy vektor jde od počatku soustavy. takže jsem dal ze se tam nenachazi nebo co :XX
u logaritmu to je R-0, protože to bylo a můžeš dosadit jakýkoli číslo kromě nuly =)
bohužel špatně zadání je a tady u druhého logaritmu je podmínka x větší jak nula
↑ wolfito:
Směrový vektor ukazuje směr a je jich nekonečně mnoho. Až v případě, že mu určím počátek nebo konec ho mohu umístit
↑ Squeeze:
Pravě nevím ale vím že ty ulohy jsem mel oboje C