Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 04. 05. 2012 15:50

Jasque
Reputace:   

JAVA: Neopakujici se zapis do pole

Ahoj,
zadam vas o radu, jak udelat to, aby se mi do dvojrozmerneho pole cislo zapsalo jen jednou, abych ho pri dalsim kroku cyklu vynechal (to pole vynechal), respketive potrebuji do pole treba 6x6 narvat treba deset nahodnych cisel. Diky moc za kazdou radu.

• (téma jako vyřešené označil(a) Jasque)

#2 04. 05. 2012 15:59

Pavel Brožek
Místo: Praha
Škola: Informatika na MFF UK
Pozice: Student
Reputace:   194 

Re: JAVA: Neopakujici se zapis do pole

↑ Jasque:

Moc nechápu, co vlastně potřebuješ. Pokud do pole 6x6 dáš 10 čísel, tak se tam nutně nějaká budou opakovat.

Pokud chceš mít dvourozměrné pole různých čísel, tak mě napadá, že by sis mohl vytvořit vedle ještě jednorozměrné, do kterého bys ty hodnoty také ukládal a průběžně bys ho řadil. Vždy před umístěním čísla do dvourozměrného pole by ses podíval, jestli už není v tom jednorozměrném setříděném.

#3 04. 05. 2012 16:02

Jasque
Reputace:   

No ja potrebuji poradi, jak udelat kod, aby prave souradnice [i][j] byli nahodne, ale zaroven aby jsem do jednoho pole nezapisoval vicekrat. Samotna cisla at se mi klidne opakuji, to mi je jednou ;-)

#4 04. 05. 2012 16:07

Pavel Brožek
Místo: Praha
Škola: Informatika na MFF UK
Pozice: Student
Reputace:   194 

↑ Jasque:

Aha, už chápu. Pokud do toho prvku pole ještě nic nezapíšeš, tak má nějakou hodnotu odlišitelnou od těch hodnot, které tam potom zapisuješ? Pak by bylo nejjednodušší mít nějaké počítadlo počtu vyplněných prvků. Pak náhodně vybírat souřadnice, pokud tam bude volno, tak tam zapsat a o jedna zvýšit počítadlo. Tohle pak provádět dokud na počítadle nebude 10.

Pokud se defaultní hodnoty nedají odlišit od těch, co tam vyplňuješ, tak asi bude vhodné si někam ukládat souřadnice, na které už bylo zapsáno.

Zápatí