Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
zdar, mam zadany priklad: Za uritych podmienok clovek vdychne pri kazdom nadychu 5 gramov vzduchu. Tlak vzduchu v tychto podmienkach je 80 kPa a jeho teplota - 13 stupnov. Pomocne konstanty mam molovu plynovu konstantu R= 8,31 J*K*mol(-1), Avogardovu konst. Na = 6,02 *10(23) mol a molovu hmotnost vzduchu Mm = 29 g/mol...
Vypocitat mam kolko molekul vzduchu clovek vdychne pri jednom nadychu a tiez pri jednom nadychu aky mal dany vzduch objem. Ako pomocku mam este zadane ze objem bude hodnota *10 na minus 3 a pocet molekul bude zasa *10 na 23... Netusim ako mam postupovat, premyslal som o stavovej rovnici idealneho plynu ale ta mi tu asi moc nepomoze. dalej ma napadlo, z chemie si pamatam par rovnic, respektive sa mi len maria, ale neviem ich presne znenie, kde sme pouzivali hmotnost a molovu hmotnost na vyjadrenie castic alebo tak. Bol by som vdacny keby ma niekto s tymto prikladom postrcil do predu a trochu mi poradil.

jestli jsem příklad dobře pochopil, tak třeba z této rovnice vypočítáš objem a
z této počet částic