Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj mám takový problém s lokálními extrémy resp. určit jestli se jedná o max. ,min. nebo sedlo.
Vždycky když počítám hessovu matici 2x2 nebo 3x3. U 2x2 když mi oba subdeterminanty vyjdou kladné tak by mělo být min. když mi vyjde velký + a menší -, tak by to mělo být max. jenže co když mi vyjde 0? Např větší subdet. 0 a menší +? Nebo naopak? Je to sedlo? A dále pak mám problém u 3x3 +-+ je max., pokud se nepletu a +++ min.,cokoliv jiného je myslím sedlo, ale zase co když mi vyjde nějaký subdet. 0? Poradí mi někdo?
Děkuji
Zdravím,
většího efektu dosáhneš, pokud sem umístíš váš studijní materiál (nebo kterou teorii používáš) a konkrétně napíšeš - které poučce nerozumíš.
K tomu můžeš přidat vzor funkce, co jsi vyšetřoval a v kterém kroku jsi narazil na potíž s interpretaci výsledku. Pochybuji, že Tvé slohovce je rozumět. Měj se.
Stránky: 1