Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 29. 05. 2012 20:33

Schelly
Zelenáč
Reputace:   

Závěrečný program v Delphi 7 - Matice,řetězec, atd. a vlastní program

Zdravím, mám takový malý problém. V semináři už rok programuji a zvládám základní programy. Na závěr tohoto školního roku jsme tedy dostali zadán finální úkol. Doma Delphi 7 nemám a je pro mě docela problém programovat bez Delphi. Něco málo napíšu, ale stačit to nebude. Tedy k věci, potřeboval bych pomoct s programem, který by měl začínat malým úvodem (menu), ve kterém by si mohl uživatel vybrat z pěti programů (každý má jinou funkci - matice,řetězec a nakonec jeden vlastní program). K programu musím dodat i dokumentaci ve wordu, ale to už zvládnu. Budu moc vděčný za jakoukoliv pomoc, už si nevím rady, protože programy mi hází chyby a o tom vlastním už ani nemluvím. Moc moc prosím. Zatím jsem sám stačil naprogramovat tenhle fungující řetězec.

program retezec_06;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
  SysUtils;

var veta:string;
    i,p:integer;
    znak:char;

begin
  p:=0;
  writeln('Napis vetu.');
  readln(veta);
  writeln;
  writeln('Zadej znak');
  readln(znak);
  for i:=1 to length(veta) do if veta[i]=znak then p:=p+1;
  writeln;
  writeln('Pocet znaku - ',znak,', byl ve vete ',p,'-krat');
  readln;
end.

#2 05. 06. 2012 11:13 — Editoval hradecek (05. 06. 2012 11:13)

hradecek
Pozice: Student
Reputace:   25 
Web

Re: Závěrečný program v Delphi 7 - Matice,řetězec, atd. a vlastní program

↑ Schelly:
Ak je to ešte aktuálne, mohol by si trochu upresniť ?
Program na matice?
Program na reťazce?

Ak som pochopil majú byť 4 + 1 vlastný..a čo majú robiť ostatné 2 ?

H.

Netrápte sa nad svojimi problémami s matematikou, môžem vás uistiť, že tie moje sú ešte väčšie. ~~Albert Einstein~~
Jak spozná člověk, že není pitomec ? - Moudrý člověk to nepozná nikdy a blbci je to jedno. ~~Jak přicházejí básnici o iluze~~
Někteří lidi se nikdy nezmění. Anebo se rychle změní a pak se zase rychle změní nazpátek. ~~Homer Simpson~~

Zápatí