Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 22. 09. 2012 00:15

Mánička
Zelenáč
Reputace:   

Technické kreslení

Ahoj,
právě jsem nastoupil na novou školu a máme tam technické kreslení....Máme mít tužku Centropen se stupňovanými hroty(ta tužka má způsobovat různou tloušťku čar).A já se chci zeptat,zda ten stupňovaný hrot je nějaký speciální nástavec,který odměřuje tloušťku čar nebo se jedná o soubor tužek,z nichž každá má svojí tloušťku čáry?Ptám jen jestli někdo nemá náhodou zkušenosti....
Díky

#2 22. 09. 2012 18:25

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Technické kreslení

Zdravím,

půjde o něco takového (nebo dražší od Staedtler napr. zkus to prohledat v takovém směru, dají se koupit i jen náhradní hroty, ale zda je jednotná násada, to nevím). Když jsem potřebovala, tak jsem si vypůjčila od konstruktérů, pokud si vzpomínám, tak měli sadů pér.

Jinak si pořádně zjisti, jak moc to potřebuješ (hodná dcera strojařka snad jen jeden výkres musela mít obtažen - alespoň si nevzpomínám, že bychom měli větší výdaje na takové potřeby).

#3 23. 09. 2012 11:28

FliegenderZirkus
Škola: RWTH Aachen
Reputace:   25 

Re: Technické kreslení

↑ Mánička:
Také zdravím a souhlasím s Jelenou – před takovouto investicí si pořádně zjisti, jestli je vůbec potřeba. Nejpozději příští semestr už stejně budete všechno kreslit na počítači. Podle mě si vystačíš s úplně obyčejným mikrofixem.

Zápatí