Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím!
Mám graf (závislost zrychlení na čase) a mám ho převést na graf (závislost dráhy na čase) a spočítat celkovou dráhu, kterou ujel. Prosím, zkontroloval by mi to někdo? Mám totiž pocit, že jsme si v hodině řekli jiný výsledek dráhy ...
Děkuji moc! :-)

↑ ChMcL:
Zcela určitě máš chybu v tom, že u S_2 a S_4 počítáš jen vyšrafovanou plochu a ten bílý obdélníček pod ní ne. Ale to musíš taky. Je zajímavé, že u S_3 ho počítáš.
Číselně jsem to nekontroloval
Ahoj podruhé :-) ,
graf (v,t) jsi nakreslila dobře, až na chybku v posledním kroku, kde se rychlost změní ze 2m/s o 24m/s, takže na 26m/s.
Ale problém je v tom sčítání drah. Dráha je obsah pod křivkou, který ohraničuje křivka rychlosti,jako funkce času a osa x. (kdyby křivka zasahovala i pod osu x, dáš jen před tuto část znaménko -). Takže chybu máš v tom, že napočítáš celý obsah. Když se podíváš třeba na úsek mezi 8. a 11. sekundou, tak by jsi měla rychlost 2m/s a žádnou uraženou dráhu! Takže ještě dopočítej zbytek dráhy, ať je to správně.
↑ zdenek1:pardon, píšu pomalu, snad zlepším se :D