Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1 2
Ahojky, mohl by mi prosím někdo pomoct s výpočtem těchto integrálu? Máme to jako zápočet do matiky a nějak jsem na něco přišla, ale ona mi to vrátila, že mám třeba dobrý výsledek, ale v postupu jsem se někde sekla nebo naopak a já nevím, kde dělám chybu.....Mockrát děkuji budu vděčná....
Moc, moc moc děkuji.
↑ Kikinka:
Netere integraly se ale daji spocitat vic zpusoby. Asi bude nejlepsi, kdyz sem date ty vase vypocty a my Vam zkusime najit ty chyby.
↑ Kikinka:
per partes, x se derivuje, sin^2(x) se integruje
↑ Kikinka:
1.příklad parciální zlomky
Ten 3.příklad rozlož na parciální zlomky, najdi kořeny (3 a -3 myslím, takže pak dostaneš
a rozložíš to na, jak jsem říkal, parciální zlomky.
tak ten itegrál jsem rozložila na
a z toho jsem vypočetla konstanty, ale nevím jestli jsem to správně roznásobila:
12x = A.(x-3)(x-3)^2+B.(x+3).(x-3)^2+C.(x+3).(x-3)
ale ten rozklad na A, B, C, bych měla mít dobře to tady mám uznané....a vyšlo mi A = 1/3, B= - 1/3, C = 1
↑ Kikinka:
integral z jednicky je t, integral z 1/(1+t^2) je atan(t)
↑ Kikinka:
12x = A.(x-3)^2+B.(x+3).(x-3)+C.(x+3)
jinak třeba s těmi posledními výpočty Vám pomůže MAW
↑ Kikinka:
Spatne
x^2+1=t
2xdx=dt
xdx=1/2dt
↑ Kikinka:
ne uplne - ve jmenovateli chybi plus. Ted se musi upravit ten slozeny zlomek, vyjde 
Ale že z toho počítání několika integrálů dohromady máme guláš ...... :)
↑ kaja.marik:
to máš pravdu, je v tom guláš, ale vyznám se v tom:) moc děkuji za rady moc mi to pomáhá:), ale dneska už to asi nechám na zítřek:)...nejsi náhodou z Ostravy, že bys mě doučil?:)
Dík za důvěru, ale asi bych na to nemel čas, ani kdybys bydlela v Sobůlkách. :)
tiohle nikam nevede, lepsi je to naopak
u=x u'=1
v'=sin^2(x) v=x/2 - sin(2x)/4
doporucuji tento odkaz, zatrhnout per partes, dopsat x aby tam bylo u=x a odeslat formular
te odmeny je mi lito, urcite by to stalo za to :-)))
↑ Kikinka:
a nepomohlo to ze vcerejska 21:16?
jinak MAW, zadat 1/(x*sqrt(x^2+1)) a trikrat kliknout na odeslat
↑ kaja.marik:
No právě, že ne tak jsem to měla poprvé co jsem ji to dávala, ale prý je to špatně:(
integrator dava stejny vysledek (i kdyz v trochu jinem tvaru)
Stránky: 1 2