Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím , dobří a milí lidééé..
Mám problém vyřešit soustavu linearních rovnic, prostě ani za boha to nemužu vypočitat..
Zadali nám to za DÚ a přednáška o tom stala totalně za nic..
Možna se to některým bude zdát stupidní, ale ty nejtežší přiklady vypočitam a ty nejmíne obtižnejší nemužu přijit..
Mám s toho zápočet, tak jestli by to nějaka dobrá duše nemohla trošku rozsepsat tzv. po lopatě..
Děkuji moc krát za ochotu
Tady je přiklad:
−ix+(2−i)y=1−i
x - y = i
dĚKUJi

Skús si z druhej rovnice vyjadriť jednu z premenných x,y a potom dosadiť do prvej rovnice.
Blackflower napsal(a):
Skús si z druhej rovnice vyjadriť jednu z premenných x,y a potom dosadiť do prvej rovnice.
Jo zkoušel jsem , ale vždycky se nedostanu k vysledku a seknu se u něčeho..xD Spiš by se mi hodil postup vypočtu.. :)) Děkuji

Skús to hodiť do wolframu... lebo aj mne vychádzajú hovadiny, ako to rátam :D

Microsoft Mathematics mi tvrdí toto : x=i, y=0.
Blackflower napsal(a):
Microsoft Mathematics mi tvrdí toto : x=i, y=0.
No snad jo , ale vysledky nemam ..xD
Spiš musím uvest aji postup řešení primo jako DU.. :X A to pravě nevím a abych se to taky naučill..:X

Napadol mi aj druhý postup - napísať si x=a+ib, y=c+id a takto to dosadiť do rovníc. Potom dať do rovnosti reálnu a komplexnú časť.
Ale aj tak mi to nevychádza.
↑ user:
No pravě , na to čumim jak buk jak to je primitivní.. a ja to počital v matici a buh ví včem ještě.. :X
A nedokazal by jste mi to někdo udělat postup vypočtu v matici ? Vím , jsem otravnej, ale zajimalo by mě jak se při tom postuje a jestli jsem byl aspon na dobre cestě..
Děkuji za ochotu :)
A když jste mi tak pěkně poradili ..
Měl bych tu jeste další příklad s kterým si nevím rady.
Jedná se o vektory linearně závislé.
Zde je příklad:
Rozhodněte zda vektory u,v,w
linearně nezávislé.
u=(-1,-1,-1) , v= ( 0,0,-2) ,w= (-1,1,0)
Zajímal by mě postup vypočtu a samozřejmě vysledek.
Děkuji !
↑ MorDeus:
Zdravím,
máme zde pravidla, zejména body 2,3. Dodržuj, prosím, a prokazuj vlastní snahu (minimálně odkazy na materiály, co studuješ) - nebo přitvrdím.
Téma jsem označila za vyřešené, tak v něm, prosím, nepokračuj. Děkuji za pochopení.
↑ jarrro:
jarrro :
Odevzdal jsem to , a učitel mi napsal ..
Cituji : pěkný výpočet, špatná interpretace. Máš to všechno dobře až na odpověď. Píšeš x = y +i = 1/4 +3i/4. No a to je blbost. Na nový list a dones.
Tak vysledek je špatně ? nevíš co stim a jak to opravit? díky moc
je to dobre, ale čisto odpísané o do mňa si to tam naozaj nemusel dávať
wolframalpha
a ak si tam naozaj napísal len to čo ja tak sa mu ani nedivím. ak to má byť odovzdané na parieri tak by tam malo byť uvedené čo je riešenie aj keď je to zrejmé ,ale niekto kto sa na to len pozrie tak si môže myslieť, že si napísal len čomu sa rovná x ako odpoveď pričom sa chcelo riešenie sústavy
↑ MorDeus:lebo sa pýtajú na riešenie sústavy nie len na x
prečo si tam nenapísal aspoň 
?
alebo niečo podobné?
Stránky: 1