Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
potřebovala bych vědět podle čeho se rozhoduje kam se doplňují elektrony u prvků s rozdílnými oxidačními čísly- jestli doprava nebo doleva:
mám tu jeden příklad:

(Omlouvám se za ten zápis, nějak mi to nejde dát pod sebe)
a ted právě nevím, kdy se ty dvojky doplňují nalevo a kdy napravo...je na to nějaké pravidlo?
↑ jelena:
Ve škole máme za jeden semestr zvládnout anorganickou, organickou a analytickou chemii. A tak na vysvětlování jednoduchých věcí nebyl čas, ve skriptech mám jen pár příkladů, ze kterých to sice dokážu spočítat, ale chybí mi taková ty základní pravidla, takže to spíš počítám metodou pokus omyl.
děkuju za odkaz
↑ Hanys113:
a tak. Děkuji. Spíš jsem si myslela, že to je základ, který se bere ještě na ZŠ, tak mne to překvapilo trochu. Jinak do úvodního tématu sekce Chemie jsem vybírala odkazy, co jsou dobře použitelné a celkem ověřené.
Ať se vede ve studiu.
Zdravím,
máte chybu v dílčí redukci - dusík jde do ox. stavu +IV. Jinak pozor na to, že při reakcích s kys. dusičnou může vznikat i NO, závisí na koncentraci kyseliny. Většinou vzniká směs těchto plynů, při koncentrované kyselině vznikne paradoxně NO2.