Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, pomůžete mi prosím někdo vyřešit tuhle úlohu? Sestra ji dostala z úkol a já ani ona si s ní nevíme rady. Děkuji předem.
Jaký je výsledný odpor elektrického obvodu, pokud A je připojeno ke kladnému pólu zdroje a každý rezistor má odpor 1000 ohm?
Pkud je A na kladném, tak jdou diody nahradit normálním klasickým vodičem. Pokud by bylo B na kladném, pak jsou diody nepropustné a museli bychom zde nechat prázdné místo bez vodiče. Oba tyto případy jdou pak řešit velmi jednoduše.
↑ elirije:Já bych řešila takto : 
↑ Ivana:
Nestačilo by (při troče představivosti) si říct, že po nahrazení diod prostým vodičem se jedná o tři jednoduše paralelně vedle sebe zařazené odpory? Čili výsledný odpor bude
Ani jsem se nemusel moc počítat se složitými zlomky.
↑ rughar:Stačilo , já jsem chtěla ukázat postup při řešení, který se pak může použít při podobných úlohách. A pak nejsem přesvědčena, že by to takhle, jak si ukázal , tazateli dostačovalo k pochopení úlohy.
Stránky: 1