Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
http://imageshack.us/photo/my-images/692/dopocti.jpg/
Ahoj, jak to mám dopočítat? Už jsem se ztratil, a nevím kudy kam.
Děkuju...

↑ Fredy.00:
Kam se poděla pravá strana?
Kam se podělo to lomeno šestnácti?
Proč ten obrázek nemůžete nahrát sem na sever a zobrazit obrázek tak přímo v okně příspěvku?

↑ Fredy.00:
Upravujete rovnici. Na posledním řádku chybí rovnítko a pravá strana. Na předposledním řádku máte dva zlomky se jmenovatelem 16, na posledním řádku je zlomek jen jeden. Kam se poděl ten druhý?

↑ Fredy.00:
To červené označuje chybějí pravou stranu.
To žluté chybějí zlomek.

↑ Fredy.00:
Co tím myslíte, dopočítat?
Vy máte rovnici a nějak jí upravujete a najednou Vám zmizí pravá strana, takže už to není rovnice. A já se celou dobu ptám, co jste s tím udělal? Kam ta pravá strana zmizela?
Nebo neumíte řešit rovnice?
↑ teolog:
Dneka sem stával v 4 ráno, a jsem už úplně mimo. Co mám s tím udělat, aby to vyšlo? Jak se zbavit (jak právně přenásobit) tu rovnici, abych se zbail dolní části zlomku, a zadruhé, jaké číslo mi pak zbyde vpravo?
Děkuji.

↑ Fredy.00:
Vždycky jsem si o sobě myslel, že jsem trpělivý. Děkuji za usměrnění mého mylného názoru.
Toto je můj poslední příspěvek ve Vašem tématu na delší dobu. Neberte to osobně, ale pomáhat Vám v porozumění matematice je opravdu dřina, navíc leckdy marná (alespoň to tak někdy vypadá).

↑ Fredy.00:
Podle mne byste potřeboval pořádné osobní doučování.
Ale musím ocenit Vaší neutuchající buldočí snahu.
Tak ať se vede lépe.