Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím kolegy matematiky
Mám problém s určením zda-li rozšíření zadané funkce F(x,y) = max(x,y) , kde x,y jsou z intervalů [0,1] je distribuční funkce.
Rozšíření bylo uvedeno takto: ![kopírovat do textarea $F(x,y) = min[max\{max(x,y), 0\}, 1]$](/mathtex/ba/ba5452a6f86ace602ab54b86f89005e1.gif)
pro x,y reálná
a máme ověřit, zdali je to distribuční funkce. Co je tedy třeba udělat? Spočítat limity v +/- nekonečnu a zjistit, že funkce je rostoucí?
Moc neumím pracovat s těmi funkcemi min a max, mohl by mi to alespoň na jedné limitě někdo předvést? A také derivace (pro zjištění, zda funkce roste) tohoto předpisu mi není příliš jasná.
Děkuji za každou pomoc

no podle mne, potrebujes overit jednak tie limity. Pak ze funkce je neklesajici a zleva spojita.
Pri takychto min max, si to podla mna potrebujes jednoducho rozmyslet.
Treba si vezmes pevne y a pocitas pro
, tak vidis, ze po vnitrnych 2 max to zustava
a po vnejsim min to bude 1. To ze je neklesajici a spojita si taky rozmyslet jak se bude spravat funkce na jednotlivych intervaloch.
Stránky: 1